- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Ford a investit 350 mil. euro la Craiova, peste 50% din valoarea asumata la privatizare

24 Mar, 13:10 • Redactia DailyBusiness
Constructorul auto Ford Romania a investit pana in prezent 350 de milioane euro in operatiunile pe care le desfasoara la Craiova, proiect pentru care compania americana s-a angajat prin contractul de privatizare sa aloce 675 milioane euro, au declarat surse apropiate constructorului.
Ford a investit 350 mil. euro la Craiova, peste 50% din valoarea asumata la privatizare

„Investitiile Ford in Romania vor continua si dupa atingerea nivelului de 675 milioane euro”, au precizat sursele mentionate, potrivit Mediafax.

La uzina de la Craiova a fost finalizata instalarea liniilor de productie, atat cea pentru modelul B-Max, cat si pentru noile motoare pe care constructorul american le va fabrica in Romania.

Fiecare linie de fabricatie are o capacitate de productie de 300.000 de unitati pe an.

Ford a prezentat pe 1 martie, la Salonul Auto de la Geneva, conceptul monovolumului de clasa mica B-Max, model care va intra in productia de serie la uzina de la Craiova incepand cu anul viitor. Primele modele de test vor putea fi vazute pe sosele incepand din vara acestui an.

Conform contractului de privatizare dintre Ford si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, incheiat in septembrie 2007, compania americana s-a angajat sa investeasca la uzina de la Craiova 675 milioane euro intr-un interval de patru ani. Constructorul auto a solicitat si obtinut in 2010 o amane de finalizare a angajamentelor in anul 2013.

Wolfgang Schneider, vicepresedinte al Ford Europa, a declarat la inceputul lunii ca noua forma a contractului dintre Ford si Guvernul Romaniei va fi semnata in cursul lunii aprilie.

Ford Motor a cumparat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.