Auto

Industria care a schimbat destinul unui oraș

02 Dec, 10:29 • Redactia DailyBusiness
Venirea Ford în România i-a încurajat și pe furnizorii săi tradiționali să-și deschidă fabrici la noi în țară. Una dintre ele - compania britanică IAC. În uzina de la Balș, județul Olt, muncitorii produc planșe de bord, panouri pentru portiere și plafoane pentru modelul B Max, produs la Craiova. Deschiderea fabricii a fost ca o gură de oxigen pentru localitatea industrializată forțat pe vremea comunismului și ulterior sărăcită de tranziția la capitalism.
Industria care a schimbat destinul unui oraș

Grupul britanic International Automotive Components, prescurtat IAC și-a deschis în 2012 fabrica din Balș, județul Olt. E situată la 25 de kilometri de uzina Ford din Craiova, care este de altfel principalul client.

Marius Melnicencu, Plant Manager IAC Balș: IAC face în Balș acum diferite produse, în primul rând întregul interior pentru Ford B Max, planșa de bord, ușile, plafonul, consola centrală, torpedo-ul și alte piese pentru alți furnizori la nivel european.

Pe lângă cei de la Ford, românii angajați aici fac componente de design interior și pentru alte mărci internaționale precum Range Rover, Audi sau Volkswagen, potrivit Digi24.