Auto

Lidl cumpara 185 de masini Skoda Rapid pentru sefii de magazine din Romania

11 May, 12:37 • Redactia DailyBusiness
Lidl Romania va investi 5 milioane de euro in dezvoltarea profesionala si personala a fiecarui sef de magazin din cele 185 de unitati din tara. In aceasta suma intra si 185 de masini Skoda Rapid.
Lidl cumpara 185 de masini Skoda Rapid pentru sefii de magazine din Romania

Focusul dezvoltarii are la baza cele 5 categorii de competente definite pentru noul profil al managerului de magazin: profesionale, antreprenoriale, personale, de  conducere si sociale. 

„Criteriile de performanta pe care mizeaza Lidl in activitatea sa au devenit tot mai numeroase in ultimii ani: asteptari mai mari din partea clientilor, sortimente de produse din ce in ce mai diversificate, tranzactii zilnice complexe derulate intr-un ritm tot mai alert. Toate acestea pun  echipele de angajati din magazine in fata unor provocari aflate in continua schimbare. Astfel, si cerintele ce vizeaza managementul fiecarui magazin Lidl cresc, iar sefii de magazine impreuna cu angajatii fiecarui magazin au un rol cheie in tot acest proces”, declara Frank Wagner, director national de vanzari, membru al Consiliului de Conducere Lidl Romania. 

In acest context, Lidl desfasoara un amplu si intens program de calificare, perfectionare si dezvoltare profesionala, dedicat in exclusivitate acestei grupe de angajati pentru care a pregatit un numar mare de masuri de dezvoltare adaptate la nivel individual in baza unor evaluari personalizate si a unui plan de dezvoltare unic pentru fiecare.

Lidl isi propune sa perfectioneze cei 185 de sefi de magazine din toata tara, la care se adauga permanent sefii de magazine in scolarizare pentru viitoarele unitati. Totodata, compania lucreaza la largirea acestui instrument de dezvoltare si pentru alte categorii de personal din organigrama magazinelor.

Proiectul vine la pachet cu beneficii atractive si masuri pe mai multe directii:
evenimente de scolarizare si dezvoltare profesionala in valoare de aproximativ 2 milioane de euro
pachet de dotari si beneficii suplimentare incluzand autoturism de serviciu (Skoda Rapid) si cheltuieli auto in valoare de 3 milioane de euro

„Compania noastra sustine in mod ferm principiul conform caruia o eficientizare a activitatii profesionale aduce cu sine un echilibru mai bun „work – life”, care la randul sau are din nou influenta pozitiva asupra performantei profesionale si se transforma intr-o spirala a satisfactiei”, spune Antoniu Radu, director national administrativ, membru al Consiliului de Conducere Lidl Romania.

Toti sefii de magazine vor parcurge un stagiu de dezvoltare ce a debutat cu evaluarea anuala si urmeaza a fi individualizat printr-o verificare pe parcursul careia profilul individual va fi analizat cat mai exact si mai complex. Pe baza acestei analize, va fi dezvoltat si implementat, pentru fiecare sef de magazin, un program de perfectionare si dezvoltare adaptat nevoilor sale de-a lungul a 12 luni consecutive.