Auto

Porsche, Jaguar si Lincoln vor sa cucereasca tinerii cu modele crossover

23 Nov, 10:15 • Redactia DailyBusiness
Vehiculele crossover compact, care combina confortul cu alura sportiva, au fost introduse si in gama constructorilor de automobile de lux, precum Porsche, Jaguar si Lincoln, care vor astfel sa atraga clientii mai tineri.
Porsche, Jaguar si Lincoln vor sa cucereasca tinerii cu modele crossover

Porsche a prezentat in premiera, la salonul auto de la Los Angeles, noul crossover compact Macan, fapt care scoate in evidenta interesul in crestere al producatorilor de automobile de lux pentru vehicule cu alura de 4X4 dar cu echipare si confort demne de o berlina premium.

Provocarea pentru producatorii de prestigiu este sa profite de interesul cumparatorilor, la nivel mondial, pentru astfel de vehicule, si sa atraga clientii mai tineri, pentru care achizitia unei berline de lux ar putea fi intimidanta, relateaza Mediafax.

Jaguar, marca detinuta de compania indiana Tasta Motors, se alatura tendintei, chiar daca nu vrea sa concureze marca sora Land Rover, din care Range Rover a facut pionierat pe segmentul SUV-urilor de lux. Jaguar a prezentat la Los Angeles un concept de crossover compact, C-X16, care ar putea fi lansat in 2016. Lincoln, marca de lux a Ford, are la randul ei un crossover compact, MKC.