Auto

Posta vrea sa cumpere 132 de masini cu peste 1,3 milioane euro

08 Sep, 17:11 • Redactia DailyBusiness
Posta Romana vrea sa achizitioneze, prin leasing financiar, 132 de autoturisme noi, prin Programul de stimulare a innoirii parcului auto national Rabla 2013, costurile estimate ridicandu-se la circa 1,311 milioane de euro, fara TVA.
Posta vrea sa cumpere 132 de masini cu peste 1,3 milioane euro

Potrivit unui anunt de participare postat de companie, sambata, in sistemul electronic de achizitii publice (SEAP), compania vrea sa organizeze licitatie deschisa pentru achizitia unui numar de 132 de autovehicule noi, prin contractarea unei finantari de tip leasing financiar pentru o perioada de 36 de luni (cu dobanda fixa si utilizand drept avans prima de casare in valoare de 858.000 de lei – TVA inclus -, corespunzatoare predarii spre casare a 132 de autovehicule uzate), servicii de intretinere pe intreaga perioada de leasing (pentru o limita de 100.000 de kilometri), precum si servicii de asigurare CASCO pentru trei ani si servicii de asigurare RCA pentru un an.

Asigurarea CASCO incheiata pentru autovehicule va acorda despagubiri pentru avarii produse in stationare sau in mers, cu franciza zero, conform conditiilor de asigurare pe teritoriul Romaniei. 

La finalul perioadei de leasing, achizitorul urmeaza sa-si exercite dreptul de optiune in sensul de a dobandi proprietatea asupra obiectelor in leasing, se mai precizeaza in anunt. 

Contractul va fi finantat din sursele proprii al Companiei Nationale Posta Romana. 

Licitatia va fi de tip deschis, iar criteriul de atribuire il reprezinta pretul cel mai scazut. 

Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice. 

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la acestea este 21 octombrie, ora 15.00, iar data finala pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilita pentru 22 octombrie, ora 11.00.

Ofertele vor fi deschise o ora mai tarziu. 

Durata contractului este de 36 de luni de la data atribuirii acestuia, transmite Agerpres.