Auto

Primul curier din Romania care testeaza un vehicul total electric in activitatea zilnica

17 Mar, 17:12 • Redactia DailyBusiness
Posta Atlassib va testa, in premiera pentru piata de curierat din Romania, un vehicul total electric in desfasurarea activitatii zilnice, automobilul ales fiind noul Renault Kangoo ZE.
Primul curier din Romania care testeaza un vehicul total electric in activitatea zilnica

Modelul care se va afla in teste este varianta L2, cu 2 locuri si cu un volum util pentru depozitarea marfii de 4 metri cubi (mc). Automobilul are o putere maxima de 44 kw, cutie automata de viteze, ABS cu asistenta la franarea de urgenta, o baterie litiu ion care dezvolta o energie de 22 kWh si o sarcina utila maxima recomandata de producator de 650 de kilograme. 

Viteza maxima este de 130 km/h, iar pretul de lista este de 14.800 euro fara TVA, nefiind inclusa chiria bateriei care se calculeaza in functie de numarul de kilometri parcursi lunar.

„Vehiculul va fi testat in activitatea de curierat urban, urmand a fi incarcat cu colete la volumul util si capacitatea indicata de normele Renault. Vrem sa analizam parametrii tehnico-economici de exploatare, costurile cu chiria bateriei, energia electrica consumata la incarcare, timpii de incarcare, costurile de mentenanta pe kilometru, fiabilitatea si interconectivitatea cu dispeceratul”, a declarat Sorin Stoian, seful Departamentului Logistica din cadrul Posta Atlassib.

Acesta a mentionat ca in cazul in care sistemul electric se dovedeste viabil din punct de vedere al autonomiei in traficul real si cu incarcatura specifica activitatii de curierat, atunci compania va achizitiona 4-5 vehicule pentru a fi testate, cate unul, in marile orase unde Posta Atlassib este prezenta – Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

„Posta Atlassib este prima companie de curierat din Romania care testeaza in conditii reale de exploatare un vehicul total electric”, a adaugat Sorin Stoian.

Posta Atlassib face parte din Holdingul Atlassib si opereaza in 14 tari europene, avand 80 de depozite si agentii in tara si peste 150 de agentii in strainatate. Compania are un parc auto compus din peste 290 de autoutilitare.