- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Producatorul de autobuze Temsa, cumparat de Sabancı și Å koda Transportation

27 Oct, 18:54 • Redactia DailyBusiness
ExSa, o filială a Sabancı Holding și PPF IndustryCo (membră a Å koda Transportation) au finalizat toate procesele oficiale de achiziție a Temsa Transportation Vehicles. TEMSA, care deservește industria turcă de peste 50 de ani, operează și în  piețe europene, cum ar fi Franța, Germania, Italia și Anglia, cu peste 12.000 de vehicule livrate.
Producatorul de autobuze Temsa, cumparat de Sabancı și Å koda Transportation


În urma aprobărilor finale emise de autoritățile locale și internaționale competente, Sabancı Holding și PPF Group, care este acționarul majoritar al Å koda Transportation, au preluat conducerea TEMSA.

TEMSA este o companie care activeaza pe piata din Turcia de peste 50 de ani care a exportat peste 12.000 de vehicule în 66 de țări diferite. Aceasta are o rețea extinsă de dealeri și service-uri în Europa, în special în Franța, Germania, Italia și Anglia.

CEO-ul Sabancı Holding, Cenk Alper, a menționat că sectorul auto este în prezent dominat, la scara globală, de competiție tehnologică și a continuat: „Vedem soluțiile de transport electric ca fiind viitorul transportului public. Vom valorifica cunoștințele tehnologice ale partenerului nostru Å koda Transportation pe acest segment„.

Directorul de investiții al Grupului PPF, Ladislav Chvátal: „Credem că există multe domenii în care putem găsi oportunități de afaceri reciproce și putem folosi punctele forte ale ambilor parteneri.”

Cenk Alper, CEO-ul Sabancı Holding, a continuat: „Å koda Transportation este lider european în producția de trenuri, vagoane de metrou, troleibuze și tramvaie cu podea joasă. Mai mult, în Turcia, soluțiile de sistem feroviar ale Å koda Transportation facilitează în prezent transportul urban în Konya și Eskișehir. De acum înainte, la TEMSA, scopul nostru este să avem o prezență puternică și pe piața sistemului feroviar, cu sistemele de transport public feroviar care se află în portofoliul Å koda Transportation. „

Tolga Kaan DoÄŸancıoÄŸlu, care a lucrat recent pentru Kordsa, membru al grupului Sabancı, este noul CEO al TEMSA, companie care este unul dintre principalii jucători din sectorul turc de autobuze și midibusuri. În trecut, Tolga Kaan DoÄŸancıoÄŸlu a lucrat în segmente de producție și proiectare din sectorul auto și are o vastă experiență în acest sector.

Sabancı Holding, unul dintre cele mai importante conglomerate din Turcia, este compania mamă și administrează companiile grupului Sabancı cu o abordare strategică a portofoliului. Principalele domenii de activitate ale Grupului Sabancı sunt; servicii bancare, asigurări, energie, industriale, materiale de construcții și comerț cu amănuntul. Companiile grupului Sabancı sunt lideri de piață în majoritatea sectoarelor respective.

Skoda Transportation, una dintre corporațiile de top din domeniu industrial și ingineresc din lume, este membră al Grupului PPF, care investește într-o gamă largă de afaceri, inclusiv servicii bancare și financiare, telecomunicații, biotehnologie, asigurări, imobiliare, agricultură și inginerie.

Înființată în Republica Cehă, compania a fabricat prima sa locomotivă în 1920 și a continuat să crească în mod sustenabil în ultimii 100 de ani.Până în prezent, Skoda Transportation a combinat experiența și cunoștințele tehnice substanțiale, în special în transportul urban, producând 5500 de locomotive electrice, peste 850 de vagoane de metrou, 14 500 de troleibuze, 950 de vagoane și peste 1000 de tramvaie cu podea joasă în 7 unități de productie diferite, situate pe un suprafața totală de 250 de mii de metri pătrați, iar tramvaiele proiectate de Skoda Transportation sunt utilizate în prezent în provinciile Eskișehir și Konya din Turcia.