- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Renault-Nissan tinteste o cota de 20% pe piata mondiala a autovehiculelor electrice in 2020

28 Jul, 14:01 • Redactia DailyBusiness
Renault-Nissan intentioneaza sa ajunga la o cota de 20% pe piata mondiala a autovehiculelor electrice pana in 2020, a declarat directorul executiv al aliantei, Carlos Ghosn, informeaza Mediafax.
Renault-Nissan tinteste o cota de 20% pe piata mondiala a autovehiculelor electrice in 2020

Totodata, Ghosn anticipeaza ca ponderea automobilelor electrice pe piata auto mondiala va urca la 10% pana in 2020. El a mentionat ca Nissan este pregatit sa reduca productia cu pana la 20% dupa luna septembrie, cand expira programul prin care guvernul nipon acorda subventii pentru cumpararea de masini mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

Si Toyota va reduce, probabil, cu 20% productia din Japonia in octombrie, anticipand o reducere a cererii, noteaza Kyodo.

Nissan va lansa pe piata prima masinia electrica, Leaf, in acest an in SUA si Japonia si in 2011 in Europa. Ghosn apreciaza ca Leaf va putea concura la pret cu masinile cu motorizare pe benzina din aceeasi categorie de marime.

Nissan a anuntat in luna mai ca modelul sau electric va costa mai putin de 30.000 de euro in Europa, pretul incluzand eventualele subventii acordate de stat pentru achizitia masinii.

Presa franceza titreaza ca modelul electric Zoe, care va fi lansat de Renault in 2012, va costa in Franta sub 15.000 de euro, dupa deducerea unei prime guvernamentale acordata pentru cumparare de 5.000 de euro. Pretul este comparabil cu acela al unui Clio diesel, noteaza publicatia online Caradisiac.