- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Rolls Royce a prezentat Spectre, primul său model electric. Imagini cu mașina de lux care va costa 400.000 de dolari

18 Oct, 18:49 • Gabriela Andreescu
Rolls-Royce a finalizat primul pas pentru a-și îndeplini promisiunea de a vinde numai vehicule electrice până în 2030. Pe 18 octombrie, a dezvăluit modelul Spectre, complet electric, la sediul companiei din Goodwood, Anglia.
Rolls Royce a prezentat Spectre, primul său model electric. Imagini cu mașina de lux care va costa 400.000 de dolari

Spectre va fi una dintre cele mai puternice mașini electrice, capabilă să ajungă de la 0, la 100 km în 4,5 secunde și cu motor ce are putere echivalentă cu 576 CP.Testele de omologare pentru mașina electrică se vor termina în primăvara lui 2023.

Rolls Royce a dezvăluit primul model de serie complet electric din istoria sa, un coupe numit Spectre, despre care spune că este și cel mai aerodinamic model Rolls, potrivit Bloomberg.

Mașina va costa în jurul a 400.000 de dolari și vine cu o serie de specificații ieșite din comun.

Spectre are o lungime de 5,45 metri și o greutate de aproape 3.000 kg, iar bateriile sale cântăresc 700 kg.

Rolls-Royce nu a afirmat încă ce baterii vor fi folosite la Spectre, însă surse din piață afirmăp că este posibil să împartă anumite componente cu BMW i7, dezvăluit recent.

Rolls Royce a prezentat Spectre, primul său model electric
Rolls Royce a prezentat Spectre, primul său model electric

Se spune că sistemul cu două motoare de peste 600 CP implementat pe viitorul BMW iX M60 ar putea ajunge pe modelele mărcii de lux, deoarece acesta se apropie de puterea motorului V12 de 6,6 litri twin-turbo al firmei din Goodwood.

Spectre „este în primul rând un Rolls Royce și în al doilea rând o mașină electrică”, a spus șeful companiei, Torsten Muller-Otvos.

În gama de preț, Rolls va poziționa Spectre între SUV-ul Cullinan și sedan-ul Phantom. Compania se referă la Spectre ca fiind o „Ultra-Luxury Electric Super Coupe” .

Rolls Royce a anunțat în toamna lui 2021 că va lansa o mașină electrică și a spus că în 2030 întreaga gamă va fi electrificată.

Pentru acest nou model compania utilizează platforma „Architecture of Luxury” folosită pentru Phantom și Cullinan.

Directorul general al companiei, Torsten Muller-Otvos, a declarat că platforma este “scalabilă și flexibilă”, permițând utilizarea sa într-o varietate de segmente de vehicule, și “a fost creată pentru a sta la baza nu doar a diferitelor modele cu motoare cu combustie internă, așa cum se întâmplă acum cu Cullinan și Ghost, ci și a unor modele cu sisteme de propulsie complet diferite”.

Citește și: Dacia scoate grupul Renault din criză. Marca românească a înregistrat un număr al înmatriculărilor de maşini noi peste cel al tuturor modelelor Renault

Rolls Royce a produs acum 11 ani un prototip electric denumit 102EX, informează hotnews.ro

Reprezentanții companiei au declarat că se îndeplinește profeția din 1900 a unuia dintre fondatori, Charles Rolls, care după ce a testat o mașină electrică a spus că viitorul automobilului este electric, pentru că mașina electrică nu face zgomot și este ecologică.

Rolls Royce a avut în 2021 cel mai bun an din istoria sa, după ce vânzările au ajuns la 5.500 de mașini, crescând cu 49% într-un an în care cele mai multe mărci auto au scăzut din cauza crizei semiconductorilor.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult