- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Toyota va rechema 412.000 de masini scumpe in SUA, pentru posibile probleme la directie

29 Jul, 13:22 • Redactia DailyBusiness
Toyota a anuntat joi ca va rechema 412.000 de automobile high-end in Statele Unite pentru a verifica si remedia posibile probleme la sistemul de directie.
Toyota va rechema 412.000 de masini scumpe in SUA, pentru posibile probleme la directie

Astfel, grupul japonez va rechema 373.000 de modele sedan Avalon fabricate in perioada 2000-2004, deoarece sistemul de directie al acestor autoturisme poate ceda in anumite conditii, se arata intr-un comunicat al Toyota, citat de Reuters si preluat de Mediafax.

De asemenea, campania vizeaza 39.000 de modele SUV LX470 din anii 2003-2007 care prezinta un risc ridicat de defectare a sistemului de directie.

Toyota a primit mai multe plangeri legate de accidente in care au fost implicate modele Avalon, fara a se inregistra victime omenesti, potrivit unui purtator de cuvant al companiei.

Acesta nu a precizat daca accidentele au fost cauzate de aceeasi defectiune pentru care are loc campania de rechemare.

Reputatia, dar si cotatia bursiera a grupului Toyota au fost afectate semnificativ in ultimele luni de numeroasele campanii de rechemare derulate in Statele Unite si pe plan global din cauza aparitiei unui numar mare de plangeri privind defectiuni la anumite modele.

Numai din toamna anului trecut, grupul a rechemat pentru verificari peste zece milioane de autoturisme in intreaga lume, mai mult decat vanzarile anuale.