- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia are un nou director

03 Sep, 15:19 • Redactia DailyBusiness
Cornel Olendraru (foto) este noul director al Uzinei Mecanice si Sasiuri Dacia (UMCD), una dintre cele mai mari si complexe entitati ale grupului Renault la nivel mondial, el inlocuindu-l pe Jacques Eudeline, care a detinut aceasta functie din 2008 pana in prezent.
Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia are un nou director

Olendraru este al patrulea manager roman de top numit in cadrul grupului Renault in Romania, in ultimii ani, dupa Sorin Buse la Renault Technologie Roumanie (2010), Aurelia Leoveanu la Renault Credit International (2012) si Anica Muntean la Centrul Tehnic Titu (2012).

Cornel Olendraru, in varsta de 42 de ani, s-a alaturat UMCD in anul 2010, in functia de director fabricatie, si preia responsabilitatile de management al intregii uzine de la Jacques Eudeline, care urmeaza sa iasa la pensie, conform producatorului auto.

Noul sef al UMCD si-a inceput activitatea ca inginer la Honeywell, in 1999, unde a lucrat in fabricile din Franta, Marea Britanie si Italia, iar intre 2001 si 2003 a fost responsabil de coordonarea capacitatii de productie si de performanta uzinelor din Europa. Din 2003 el a revenit in Romania la Honeywell Garret, unde a fost, pe rand, director de productie, director logistica si director al uzinei.

In 2010, Olendraru a preluat conducerea departamentului de fabricatie din cadrul UMCD.

Intinsa pe o suprafata de 16 hectare, UMCD este cea de-a doua mare uzina situata pe platforma industriala de la Mioveni si prima uzina din cadrul grupului Renault in lume din punct de vedere al diversitatii proceselor.

Uzina are 3.800 de angajati si sapte departamente de fabricatie, unde sunt produse piesele brute din aluminiu, se uzineaza si se asambleaza motoarele si cutiile de viteze, se monteaza puntile fata si spate, se preseaza si se sudeaza osiile si cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault si Nissan asamblate la Mioveni si in alte uzine din lume.