- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Vanzarile Daimler Trucks au crescut cu 37% anul trecut

24 Mar, 17:17 • Redactia DailyBusiness
Daimler Trucks a vandut 355.263 de autovehicule la nivel mondial, in 2010, reprezentand o crestere de 37% fata de situatia anului precedent. Astfel, valoarea totala a vanzarilor a fost de 24 miliarde de euro, mai mare cu 31% comparativ cu 2009, potrivit companiei.
Vanzarile Daimler Trucks au crescut cu 37% anul trecut

Totodata, profitul EBIT (castigul inainte de deducerea taxelor si impozitelor, n.r.) a urcat la 1,32 miliarde de euro, de la 1 miliard de euro.

„Economia globala si-a revenit in anul 2010, desi ritmul acestei dezvoltari pozitive a variat in mare masura de la regiune la regiune. Acest progres economic a condus catre o crestere semnificativa in ceea ce priveste cererea de servicii de transport si, deci, si de autovehicule comerciale”, au spus oficialii Daimler.

In timp ce piata europeana a camioanelor s-a dezvoltat moderat in anul 2010, piata braziliana a camioanelor s-a extins cu mai mult de 50 de procente, comparativ cu anul precedent. Cererea de camioane in America de Nord si Japonia s-a majorat substantial.

Alaturi de extinderea constanta a activitatilor sale in pietele-nucleu, Daimler Trucks face progrese semnificative in tarile recent industrializate si in alte piete in crestere.

„Turcia este o piata-nucleu pentru camioanele Mercedes-Benz, avand o crestere economica spectaculoasa. Aceasta tara a ocupat deja locul al 15-lea in topul mondial al celor mai puternice economii, situandu-se pentru noi pe locul al 3-lea in ceea ce priveste vanzarile de camioane Mercedes-Benz”, a declarat Andreas Renschler, membru al Consiliului de Conducere al Daimler AG, responsabil pentru Daimler Trucks si Daimler Buses.

Brazilia este cea mai importanta piata pentru camioanele Mercedes-Benz.

In prezent, Rusia este cea mai mare piata in crestere din Europa, iar din iunie 2010 Fuso Kamaz Trucks Rus produce si distribuie cu succes in Rusia modelul Fuso Canter, aproximativ 800 de unitati din acest model de camion comercial usor fiind vandute in Rusia pe parcursul anului trecut. Mai mult decat atat, la mijlocul lunii martie 2011, Mercedes-Benz Trucks Vostok a deschis in mod oficial o 9-a uzina in Chelny, unde acum se asambleaza primele modele Mercedes-Benz Actros.

O piata importanta pentru dailer este si cea din India. Astfel, in urmatorii cinci ani, Daimler Trucks va investi in India aproximativ 700 de milioane de euro, tara in care, in anul 2012, divizia va demara si productia de camioane de 6-49 tone GVW, la noua uzina din Chennai.

Un reper important s-a realizat in China anul trecut, odata cu semnarea alaturi de Foton a unui nou acord de tip joint-venture.

„Suntem foarte increzatori ca vom primi licenta de afaceri pentru aceasta intreprindere mixta in vara anului 201. Avem totodata, in Foton, si partenerul potrivit, care fabrica deja 100.000 de camioane. In momentul de fata, se afla in constructie o a doua uzina, ceea ce inseamna ca, in viitor, intreprinderea noastra mixta va avea o capacitate totala anuala de productie de 160.000 camioane”, a spus Renschler.

In plus fata de operatiunile pe pietele sale traditionale si cele din Rusia, India si China, Daimler Trucks se concentreaza si pe noile piete in crestere care vor aparea.

„Am identificat 10 piete viitoare de focalizare pentru Daimler Trucks. In esenta, selectiile noastre s-au bazat pe trei criterii: perspectivele economice globale, volumul pietei locale de camioane si conditiile initiale de afaceri pe pietele respective”, a spus oficialul companiei.

Cele 10 piete viitoare de focalizare sunt: Algeria, Argentina, Columbia, Malaezia, Coreea de Sud, Siria, Thailanda, Ucraina, Venezuela si Vietnam.