Auto

Vanzarile de autovehicule au contribuit la cresterea cu 6% a afacerilor in comertul de profil

12 Jun, 10:56 • Redactia DailyBusiness
Cifra de afaceri in comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 6,1%, in primele patru luni ale anului in curs, in special datorita rezultatelor pozitive consemnate in vanzarea de autovehicule si in serviciile de intretinere si reparatii, arata datele Institutului National de Statistica (INS).
Vanzarile de autovehicule au contribuit la cresterea cu 6% a afacerilor in comertul de profil

In perioada 1 ianuarie — 30 aprilie 2015, comertul cu autovehicule s-a majorat cu 14,7% iar in sectorul de intretinere si reparare a autovehiculelor cresterea a fost de 6,8%. De asemenea, la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente si intretinerea si repararea motocicletelor s-au inregistrat o crestere de 3,6%. Pe de alta parte, scaderi ale volumului cifrei de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor s-au consemnat la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-4,1%).

Tot in intervalul analizat, comparativ cu primele patru luni din 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 6,6%.

La nivelul lunii aprilie 2015, comparativ cu luna anterioara, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, ca serie bruta, a inregistrat o scadere cu 0,5%, ca urmare a activitatii in comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-3,8%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-2,3%). La polul opus s-a situat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+28,3%) si comertul cu autovehicule (+2,1%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, in luna aprilie 2015, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere de 1,5%.

In aprilie, anul curent, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, a crescut cu 4,7% ca serie bruta fata de aprilie 2014. Procentajul pozitiv s-a datorat rezultatelor consemnate in comertul cu autovehicule (+15,2%), in activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+12,3%) si in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+2,1%). Scaderi s-au inregistrat la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-10%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost in crestere, in aprilie 2015, cu 7,6%, fata de luna aprilie a anului trecut.