- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Volkswagen Golf Cabrio intra in productie la primavara

01 Nov, 13:11 • Redactia DailyBusiness
Volkswagen va demara in primavara anului viitor procesul de productie al viitorului Golf Cabrio, la uzina fostului carosier Karmann, relateaza autoblog, preluat de automarket.ro
Volkswagen Golf Cabrio intra in productie la primavara

Modelul decapotabil ar putea intra pe linia de asamblare chiar in primavara lui 2011, dupa un debut live in cadrul unui salon auto european, cel mai probabil Geneva.

Potrivit jurnalistilor de la automarket.ro, Winterkorn a afirmat ca uzina germana va fi capabila sa ofere un numar de 1800 noi locuri de munca, fabrica operand in prezent cu 1000 de angajati.

Noul Golf Cabrio se va naste cu un acoperis rabatabil din panza, asemanator celui care va fi instalat pe viitorul Beetle.

Modelul compact va lua astfel locul lui Eos, care va ramane insa in gama VW ca singura decapotabila cu acoperis din tabla. Odata cu noua generatie insa, Eos se va repozitiona in gama, urmand sa fie privit ca o alternativa decapotabila a modelului de clasa medie Passat, al carui nume il va si prelua.

Lansarea modelului Golf Cabrio face parte din strategia germanilor de a-si schimba, pana in 2011, toata gama de modele.

Grupul german a vandut 3,566 milioane de automobile in prima jumatate a anului, cu 18,6% mai multe fata de volumul de 3,008 milioane din acelasi interval al anului 2009.

Vanzarile Volkswagen au crescut in primul semestru cu 20,7%, la 61,8 miliarde euro. Profitul net a urcat de 3,6 ori, la 1,82 miliarde euro, depasind estimarile analistilor, datorita cererii puternice din China.