Cariere

7 lucruri pe care sa nu le spui niciodata in prima zi la un nou loc de munca

06 Jun, 00:07 • Redactia DailyBusiness
Ceea ce spui in prima ta zi la un nou loc de munca poate face diferenta intre o relatie de durata cu angajatorul si un rateu pentru cariera ta. Daca spui ceva total nepotrivit, vei seta un "ton" care in cel mult trei luni va duce la excluderea ta.
7 lucruri pe care sa nu le spui niciodata in prima zi la un nou loc de munca

E normal sa vrei sa te faci placut, sa faci impresie buna cat mai repede cu putinta, dar nu-ti forta norocul vorbind prea mult. In prima faza este mai bine sa asculti. Iata 7 lucruri pe care sa nu le spui niciodata in prima zi la un nou loc de munca:

1. „La compania unde am lucrat anterior…/La vechiul meu job…”. Nimanui nu-i place o persoana „stie-tot”. Mai bine incearca sa adopti o atitudine rezervata la inceput.

2. „Cand primesc o marire de salariu?” Asteapta sa treaca macar 3 luni.

3. „Apropo, trebuie sa plec mai devreme vinerea!” Daca nu ai stabilit genul acesta de detalii in perioada de recrutare, sa arunci astfel de bombe in timpul jocului arata o lipsa totala de respect fata de angajator.

4. „Pe cine ar trebui sa cunosc si pe cine sa evit pe aici?” Printr-o asemenea intrebare, iti invite noii colegi, pe care nici nu ii cunosti, la barfa. Te vei autosabota cu siguranta.

5. „Nu asa am invatat eu sa fac asta.” Incearca sa pastrezi o nota pozitiva. Angajatorul nu doreste sa auda ce NU stii sa faci, vrea sa vada faptul ca esti deschis si dispus sa te pliezi la noile metode de lucru.

6. „Cum e petrecerea de Craciun aici? Primim bonusuri?” Asteapta sa vina Craciunul, nu e cazul sa te interesezi atat de repede in legatura cu primele.

7. „Vechiul meu sef habar n-avea.” Poate ca intr-adevar, fostul tau sef era un idiot. Dar sa te plangi de el la noul loc de munca este daunator brandului tau profesional. Vei fi perceput tu ca un idiot daca faci asta.

Citeste pe Business Insider si alte posibile gafe de care sa te feresti in prima zi la un nou loc de munca.