- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Afacerea de milioane cu care două românce au dat lovitura! Cum se îmbogățesc mereu de 1 Martie

02 Mar, 08:37 • Alexe Raluca
Două românce au dat lovitura financiară chiar în prag de Mărțișor. Femeile din Bucovina au transformat o simplă pasiune într-o adevărată afacere din care obțin un profit frumușel.
Afacerea de milioane cu care două românce au dat lovitura! Cum se îmbogățesc mereu de 1 Martie

Două românce din Bucovina și-au transformat pasiunea într-o afacere profitabilă chiar în prag de martie. De la mărțișoare rustice, confecționate atent și cu diferite simboluri tradiționale, până la cele dulci, din cofetării, societatea din ziua de azi ne oferă o varietate foarte largă de daruri pentru începutul de primăvară.

Citește și: Mărțișor de la Guvern. Indemnizațiile vor fi majorate cu aproximativ 14% începând cu luna martie

Afacerea de milioane cu care două românce au dat lovitura în martie

Două românce, Anișoara și Carmen, amândouă din zona Bucăvinei, și-au dobândit meșteșugul confecționării mărțișoarelor de la bunicii lor și au decis să o ducă mai departe, reușind chiar să facă un profit considerabil, potrivit Observator news. Această activitate a lor desfășurată rar la început, a evoluat în timp, transformându-se într-o adevărată pasiune, iar femeile confecționează, acum, din diverse obiecte, adevărate opere de artă. Lut, ghinde sau chiar lână, sunt printre puținele materiale care prind viață în mâinile celor două românce talentate.

Anișoara a declarat pentru sursa citată că purtarea unui mărțișor sub formă de fus şi furcă simbolizează toarcerea vieţii, de la tinereţe până la bătrânețe și ne depănăm viața precum un fus, iar Carmen lucrează chiar și patru zile pentru realizarea unui mărțișor din lut.

„Am făcut din ghindă şi lună un mărţişor care simbolizează fălnicia stejarului, aici aveţi maci, fluturaşii care reprezintă speranţa. Aici am făcut fusul şi furca, toarcerea vieţii, de la tinereţe până la bătrâneţe ne depănăm viaţa precum un furs”, spune Anișoara Cabulcă.

În Bucovina, de 1 martie, tradiţia spune că bărbaţii sunt cei care primesc mărţişoare, iar de 8 martie, femeile.

Istoria ne spune că 1 Martie simbolizează venirea primăverii, iar odată cu prima zi a lunii martie, românii își pun în piept un mărțișor cu fundă albă și roșie împletite pentru a celebra renașterea. Există și alte tradiții și superstiții asociate cu sărbătoarea Mărțișorului. Vechi de secole, aceste tradiții variază în funcție de regiunea geografică și în multe dintr ele încă sunt respectate și în prezent.

În ziua de 1 Martie se crede că, purtând mărțișorul până pe 9 martie sau chiar până la înflorirea primilor copaci ,aduce noroc tot anul, dar șnurul alb cu roșu trebuie să rămână legat la încheietura mâinii pentru a te proteja de ghinion. Se mai spune că după ce nu mai dorești să îl porți, este important să-l legi de un copac sau de un trandafir, iar acesta să fie îngropat în pământ, dar acestea sunt doar câteva dintre tradițiile sau superstițiile românilor legate de această sărbătoare.

Citește și: Studiu trist de Mărţişor: 7 din 10 femei spun că sunt singurele responsabile cu „joburile casnice”