Cariere

Boc l-a demis pe Lazaroiu de la Ministerul Muncii. Vezi cine ar putea sa-i ia locul

16 Sep, 17:35 • Redactia DailyBusiness
Premierul Emil Boc a inaintat presedintelui Traian Basescu cererea de revocare a lui Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii, precum si propunerea de numire a Sulfinei Barbu in acest post.
Boc l-a demis pe Lazaroiu de la Ministerul Muncii. Vezi cine ar putea sa-i ia locul

„In temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constitutia Romaniei, premierul Emil Boc a inaintat presedintelui Romaniei cererea de revocare din functie a domnului Laurentiu Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a inaintat presedintelui Romaniei propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale”, a anuntat, vineri, Guvernul, potrivit Mediafax.

Alineatul invocat prevede ca, in caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Decizia premierului Boc vine la doar cateva ore dup ace secretarul general al PDL, Ioan Oltean, s-a lansat intr-un atac fara precedent la adresa ministrului Lazaroiu.

Oltean sustine ca Sebastian Lazaroiu nu a ajuns ministru „in temeiul calitatilor sale exceptionale”, ci pentru ca l-a propus PDL, afirmand ca Biroul Permanent va analiza, luni, afirmatiile acestuia la adresa PDL.

„Sebastian Lazaroiu recidiveaza intr-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe functii inalte pe seama PDL si, pe urma, intr-un mod totalmente condamnabil, isi cultiva propria imagine. Este un gest reprobabil pe care eu il condamn si de care ma delimitez. Intotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiti de orientare, acei oameni carora le face placere sa fie beneficiarii unor avantaje, ale unor demnitati publice, dar in acelasi timp se delimiteaza de cei care i-au propulsat”, a spus Oltean.