Cariere

Ce cauta Europa la inceput de an: Medici, invatatoare si culegatori de capsuni

09 Jan, 16:56 • Redactia DailyBusiness
Primele oferte cu locuri de munca in strainatate publicate de reteaua europeana Eures in acest an vizeaza personalul medical, educatoarele si lucratorii in agricultura, cel mai bine remunerate fiind posturile de medic, pentru care se ofera salarii de 4.000 de euro pe luna.
Ce cauta Europa la inceput de an: Medici, invatatoare si culegatori de capsuni

Prin reteaua europeana de ocupare, Danemarca cauta 35 de lucratori in agricultura- culegatori de capsuni, acestora oferindu-li-se contracte determinate, de sase – sapte saptamani. „Plata muncii este in functie de cantitatea recoltata (la kilogram). Se plateste echivalentul in coroane daneze a aprox. 1 euro brut/kg.

Irlanda cauta personal medical, fiind disponibile 10 posturi de medic psihiatru, unul de medic oftalmolog si 14 de asistente medicale. In Dublin se mai cauta 14 asistente medicale in urmatoarele domenii: bolile aparatului digestiv, endoscopie, activitate postoperatorie chirurgicala. Contractul este pe perioada nedeterminata, iar salariul oferit este de 2008 euro brut/luna.

In Stuttgart, Germania, sunt vacante 10 posturi de educatoare in cadrul Asociatei Internationale pentru Tineret. Candidatele care au deja calificarea recunoscuta si vorbesc foarte bine limba germana vor fi angajate direct ca educatoare, cu un salariu de 2.300 euro brut/luna (aprox. 1.600 euro net/luna). Candidatele care au studiat germanistica si au lucrat deja in gradinite, transmite Mediafax.

Citeste si Ridicarea restrictiei de munca pentru romani, o masura fara urmari semnificative