Cariere

Cine este Gigel Stirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii

14 Dec, 14:35 • Redactia DailyBusiness
Gigel Stirbu (foto), propunerea PNL pentru Ministerul Culturii, se afla la cel de-al doilea mandat in Parlamentul Romaniei, fiind de profesie preot.
Cine este Gigel Stirbu, propunerea PNL pentru Ministerul Culturii

Gigel Stirbu este absolvent al Seminarului Teologic din Craiova, al Facultatii de Teologie si al Institutului National de Administratie si Ecole Nationale D’Administration din Paris.

In perioada 1995 – 2001,  actualul deputat PNL a fost preot in Parohia Rosieni din Olt. In 2005, a devenit subprefect in cadrul Prefecturii Olt, iar intre anii 2007 si 2008 a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Culturii.

Stirbu a devenit deputat PNL in anul 2008, fiind pe perioada mandatului presedintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia cu UNESCO. In prezent, Gigel Stirbu detine si presedintia Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, scrie Mediafax.

Intrebat ce parere are despre aceasta eventuala numire, filozoful Andrei Plesu a spus ca nu a auzit niciodata de Stirbu si ca „un Gigel in plus nu mai conteaza”.

Stirbu i-a raspuns lu Plesu, facand o greseala gramaticala: „Sunt mandru de numele care mi l-a dat mama”.

Daniel Barbu a inaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Culturii, dupa gafa cu bolnavii de SIDA.