Cariere

Cine va fi noul sef al Autoritatii pentru Achizitii Publice

09 Jul, 11:04 • Redactia DailyBusiness
Conducerea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice va fi preluata de Bogdan Dobrin, dupa ce Lucian Dan Vladescu si-a prezentat demisia din functia de presedinte al ANRMAP.
Cine va fi noul sef al Autoritatii pentru Achizitii Publice

Lucian Dan Vladescu a declarat luni
ca si-a prezentat demisia inca din 13 iunie, „din motive
personale”, fara vreo legatura cu Ordonanta de urgenta 77/2012,
criticata in presa, dar ca a convenit cu premierul sa ramana la sefia
ANRMAP pana la intoarcerea acestuia din turneul asiatic, efectuat in
perioada 26 iunie – 3 iulie. 

„In final, ii urez succes lui Bogdan Dobrin in noua functie. Doamne ajuta!”, a
adaugat Vladescu, citat de Agerpres.

Pragul valoric in limita caruia institutiile publice pot incheia contracte prin achizitie directa, fara licitatie, a fost dublat de la 15.000 euro la 30.000 euro pentru produse si servicii si ridicat de la 15.000 euro la 100.000 euro pentru lucrari, plafoane valabile incepand cu luna iulie acest an.

Majorarea substantiala a limitei valorice pentru achizitiile directe a fost pregatita atat de fostul Guvern Boc, cat si de actualul Executiv, dar decizia a fost de fiecare data amanata, pe fondul criticilor publice.

De aceasta data, insa, ridicarea pragului a fost aprobata in Camera Deputatilor, printr-un amendament introdus de reprezentanti ai grupurilor parlamentare PSD, PNL si minoritatilor nationale la o ordonanta aprobata de Guvern la sfarsitul anului trecut privind modificarea sistemului de achizitii publice, si a fost promulgata de presedintele Traian Basescu, urmand sa fie aplicata incepand cu luna iulie a acestui an