- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cresc salariile pentru cei 2000 de angajați TVR! Care este salariul mediu pe care aceștia îl obțin?

07 Nov, 09:57 • Fundeanu Madalina
Prețurile cresc, dar la fel și salariile angajaților de la TVR! Salariul mediu brut lunar la postul de televiziune depășește 7.000 de lei!
Cresc salariile pentru cei 2000 de angajați TVR! Care este salariul mediu pe care aceștia îl obțin?

Vești bune pentru anumiți români! Salariile angajaţilor de la TVR urmează să fie majorate, potrivit unui anunţ intern obţinut și transmis de Paginademedia.ro. Astfel, este vorba despre indexarea cu un procent de 3,31%, de la data de 1 noiembrie, iar creşterea are legătură cu „indicele de creştere a preţurilor de consum pentru perioada 1 aprilie – 30 septembrie”, conform comunicatului oferit de TVR.

Cât de mult câștigă un angajat al postului de televiziune TVR?

„Potrivit prevederilor art. 136 alin. b) din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) în vigoare, „indexarea şi compensarea salariilor de bază ale angajaţilor cu indicele de creştere se efectuează semestrial, la datele de 1 mai şi 1 noiembrie”, au menționat reprezentanţii postului TVR.

Postul public de televiziune TVR înregistra, la sfârșitul anului 2022, un total de 2.094 de angajaţi, potrivit raportului de activitate publicat pe site-ul oficial al instituţiei.

Citește și: Cât câștigă o româncă, angajată ca femeie de serviciu, în Italia. Ce salariu ar avea în țară pentru același post

TVR
TVR

Acelaşi document mai prezintă faptul că salariul mediu brut lunar la postul de televiziune TVR este de 7.320 de lei, în 2022, în creştere faţă de 2021 când brutul era de 5.815 de lei. Vârsta medie a angajaţilor din această instituție este de 49 de ani.

Postul public a cheltuit cu angajaţii săi, în perioada anului 2022, suma totală în valoare de 48,3 milioane de euro (238,2 milioane de lei), care reprezintă 47,9% din cheltuielile de exploatare.

Aceasta este comunicarea integrală, prezentată în continuare:

„Salariile de bază ale angajaţilor TVR se vor indexa cu un procent de 3.31%, începând cu data de 1 noiembrie 2023, respectiv cu indicele de creştere a preţurilor de consum pentru perioada 1 aprilie – 30 septembrie 2023, conform datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit prevederilor art. 136 alin. b) din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) în vigoare, „indexarea şi compensarea salariilor de bază ale angajaţilor cu indicele de creştere se efectuează semestrial, la datele de 1 mai şi 1 noiembrie.

Prin urmare, începând cu a doua decadă a lunii noiembrie, colegii de la Departamentul Resurse Umane vă vor contacta în vederea semnării actelor adiţionale”, se menționează în declarația oficială.

Vezi mai multe știri: Salariul din construcții plătit în România cu 1500 de euro net pe lună. Se oferă tichete de masă, transport asigurat, abonament medical, zile suplimentare de concediu de odihnă