Cariere

Cunescu, Balaciu & Asociatii deschide inscrierile la scoala de avocatura de business pentru aceasta vara

16 Jun, 15:12 • Redactia DailyBusiness
Societatea de avocati Cunescu, Balaciu & Asociatii deschide inscrierile la cea de-a patra editie a scolii de avocatura de business „Constantin Cunescu Business Law School". Sesiunea de inscrieri dureaza pana pe 25 iunie, iar scoala de vara se desfasoara in Bucuresti in perioada 6-11 iulie.
Cunescu, Balaciu & Asociatii deschide inscrierile la scoala de avocatura de business pentru aceasta vara

Tinerii avocati stagiari si studentii in ani terminali pot participa la o sesiune intensiva de invatare a principiilor esentiale din avocatura de business. 

Inscrierile se fac pe http://www.summerschool.cunescu.ro/, prin completarea unei fise de inscriere, pe baza careia se face selectia celor 10 participanti. 

Timp de o saptamana, avocati cu experienta din cadrul casei de avocatura Cunescu, Balaciu & Asociatii se alatura participantilor, in sesiuni interactive de predare. Acestea dezvolta tehnici specifice avocaturii de business si simuleaza practic probleme si situatii reale.  

Realizarea unui raport de due diligence, redactarea de documente procedurale, abordarea unei actiuni in justitie, arbitrare sau de mediere, sau pledarea cazului in proces sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le invata cei ce participa la Scoala de Vara „Constantin Cunescu Business Law School”.

„Cei mai multi dintre participanti inteleg alaturi de noi ce inseamna avocatura de business. Ei au idei preconcepute despre ce presupune activitatea unui avocat, insa timp de o saptamana ei au sansa sa valideze sau sa isi schimbe parerile. Este foarte important ca ei sa inteleaga activitatea din perspectiva practica, de aceea si cursurile scolii de vara sunt structurate cu accent pe latura practica a profesiei”, declara Beatrice Onica Jarka, partener Cunescu, Balaciu & Asociatii. 

„Simularea procesului civil este punctul culminant din desfasurarea scolii noastre de avocatura de business. Ii pune pe participanti fata in fata cu realitatea, ii face responsabili si ii provoaca sa ia decizii, intocmai cum se intampla in avocatura de business”, declara Dinu Petre, partener Cunescu, Balaciu & Asociatii.

Absolventii cursurilor „Constantin Cunescu Business Law School” primesc diplome si recomandari din partea lectorilor si pot primi oferte pentru continuarea stagiului de pregatire in cadrul echipei Cunescu, Balaciu & Asociatii. Mai mult, absolventii scolii vor avea prioritate la angajarea in profesie.

Detalii despre program, lectori si inscriere sunt disponibile pe site-ul scolii, http://www.summerschool.cunescu.ro/.

CBA reprezinta in Romania zona de legal a retelei internationale de consultanta NEXIA International, facand parte si din reteaua specializata a firmelor de avocati ADVOC International.  In prezent, CBA are o echipa  formata din 17 de  avocati, dintre care 10 sunt avocati seniori si alcatuiesc impreuna cu cei trei parteneri o echipa redutabila in litigii si consultanta de business. Numarul clientilor pentru care avocatii casei au prestat si presteaza servicii in 2014 depaseste 110 companii.

Cunescu, Balaciu si Asociatii a fost infiintata in anul 1996 de Constantin Cunescu si Alina Anca Balaciu, fiind una dintre primele case de avocatura de business din Bucuresti. Principalele  domenii de activitate ale societatii de avocatura se regasesc in asistenta juridica in proiecte mari de investitii si infrastructura, in asistenta pentru proceduri de fuziuni si achizitii, precum si in domeniul internetului si al comertului electronic. Specialistii de la Cunescu, Balaciu si Asociatii acopera cu solutii eficiente spete privind proprietatea industriala si drepturile de autor, constructiile, relatiile de munca, viata societatilor comerciale dar si exproprieri si retrocedari.