Cariere

Daciana Sarbu cere apararea medicilor romani din Anglia de atacurile extremistilor

30 Jan, 18:02 • Redactia DailyBusiness
Eurodeputata Daciana Sarbu le-a scris forurilor medicale britanice si Ministerului Sanatatii din Regatul Unit pentru a le solicita sa i se alature in demersul de condamnare publica a atacurilor extremistilor la adresa personalului medical imigrant, printre care se numara si foarte multi romani, pe care le considera incorecte si nemeritate.
Daciana Sarbu cere apararea medicilor romani din Anglia de atacurile extremistilor

Daciana Sarbu, vicepresedinta a Comisiei pentru sanatate din Parlamentul European, reactioneaza astfel la afirmatiile recente ale lui Nigel Farage, liderul partidului nationalist UKIP, care a cerut ca toti medicii straini prezenti in Marea Britanie sa fie obligati sa sustina un test de limba engleza fiindca „nu o vorbesc prea bine” si a spus ca este „scandalos” faptul ca proportia medicilor de origine britanica nu este mai mare si ca „nu pregatim suficiente asistente si medici la noi in tara”.

„Ca membra a PE, dar si in calitate de cetatean roman, sunt mandra de compatriotii mei care muncesc in spitalele si clinicile din tara dumneavoastra si e nedrept ca ei au devenit tinta unor insulte si jigniri. Avem nevoie de ei in Romania, dar din moment ce optiunea lor este de a munci si trai in alta parte, ei merita sa fie tratati corect si respectati acolo unde se afla”, arata eurodeputata in scrisoarea adresata Asociatiei Medicilor Straini din Marea Britanie (BIDA), Asociatiei Medicale Britanice (BMA) si Consiliului Medical General (GMC), precum si lui Jeremy Hunt, ministrul sanatatii in cabinetul britanic.

Criticile indreptate impotriva personalului medical imigrant sunt nemeritate si gresite, aratand o totala lipsa de apreciere pentru munca excelenta a medicilor si asistentelor proveniti din afara Regatului Unit, mentioneaza eurodeputata PSD.

„In calitate de cetatean roman, si beneficiar al experientei profesionale a medicilor si asistentilor medicali din Romania, protestez fata de aceste acuzatii, care sunt indreptate si impotriva medicilor si asistentelor din Romania care si-au lasat familiile acasa si muncesc neobosit zi de zi in tara dumneavoastra. Ele se adauga insultelor si atacurilor repetate la care a fost supusa intreaga comunitate romaneasca din Marea Britanie in ultimii doi ani”, a adaugat ea.

Daciana Sarbu le solicita autoritatilor medicale britanice sa ia pozitie „in mod public impotriva acestui tip de mesaje ofensatoare si xenofobe, care pot afecta imaginea publica a medicilor imigranti si pot influenta, in mod nedrept, increderea pacientilor in acestia”.

Potrivit eurodeputatei romane, un numar de aproximativ 3.000 de medici si asistenti medicali pregatiti in Romania lucreaza in acest moment in Marea Britanie, transmite Agerpres.