Cariere

Directorul general al Carrefour ar putea fi inlocuit

20 Nov, 15:35 • Redactia DailyBusiness
Cei mai mari actionari ai Carrefour analizeaza inlocuirea directorului general, Lars Olofsson, au declarat surse apropiate companiei.
Directorul general al Carrefour ar putea fi inlocuit

Groupe Arnault si Colony Capital, care detin impreuna o participatie de 16,15% la Carrefour si 22,14% din drepturile de vot, ii vor da timp lui Olofsson pana la sfarsitul acestui an sa imbunatateasca performantele din Franta, cea mai mare piata a grupului, potrivit surselor, citate de Bloomberg si preluate de [url=http://www.mediafax.ro/economic/directorul-general-al-carrefour-ar-putea-fi-inlocuit-8992243/]Mediafax[/url].

Carrefour a pierdut circa o treime din capitalizarea sa, ca urmare a problemelor de pe piata franceza, unde ajusteaza preturile si reorganizeaza cele mai mari magazine.

in octombrie, retailerul a redus estimarile referitoare la profit pentru a doua oara in ultimele trei luni, citand conditiile economice dificile, in special in sudul Europei.

Planul de redresare aplicat de Olofsson nu a reusit sa atraga suficienti clienti si nu rezolva problema cererii de proximitate, potrivit analistilor.

Directorul general, care luna viitoare implineste 60 de ani, ar putea pleca din functie cel mai devreme pe 31 decembrie, cand va avea dreptul la bonusuri suplimentare de retragere, dupa trei ani la conducerea companiei, au aratat sursele.