Cariere

Fost director general al Transelectrica revine in sectorul privat

25 Jul, 12:58 • Redactia DailyBusiness
Adrian Baicusi, fost director general al Transelectrica, a revenit in mediul privat ca si country manager al G4S Romania, incepand de la 1 iulie.
Fost director general al Transelectrica revine in sectorul privat

In noua sa pozitie, Baicusi va conduce echipa de management din Romania in vederea realizarii tuturor obiectivelor propuse si consolidarii pozitiei companiei de lider in furnizarea solutiilor de securitate.
 
Baicusi are experienta in managementul companiilor, dobandita atat in sectorul privat cat si in cel de stat. Inainte sa se alature echipei G4S, dansul a ocupat functii de conducere in cadrul companiilor OMV, Siemens Romania si Transelectrica.

Adrian Baicusi si-a dat demisia din functia de director general al Transelectrica (TEL), cu incepere de la 15 noiembrie 2010. Inainte de a fi director general la Transelectrica, el a fost country manager la Siemens.

Baicusi este convins ca niciun alt manager de multinationala nu va pleca sa lucreze la stat, precum el, de la Siemens. Acesta a explicat si ce l-a determinat sa sparga tiparele si sa plece la stat. „A fost o provocare, o culme a carierei mele. In afara de mandrie, un ego personal, nu exista niciun avantaj”, a spus Baicusi.

El a adaugat ca nu s-ar intoarce niciodata sa mai lucreze in conducerea unei companii de stat. „Nu ai intelegere, sprijin. E foarte dificil sa faci performanta cand nu ai o echipa”, a spus dezamagit Adrian Baicusi. Acesta considera ca singura solutie pentru eficientizarea companiilor de stat este privatizarea acestora cat mai mult posibil.

G4S este cel mai mare grup din lume ce ofera solutii de securitate. G4S desfasoara operatiuni in peste 120 de tari si are peste 625.000 de angajati.