- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Managerii business-urilor finantate de stat vor fi platiti in functie de performante

19 Jun, 10:57 • Redactia DailyBusiness
Managerii companiilor finantate majoritar sau integral de stat isi vor exercita atributiile in baza unui contract tip mandat, in care vor fi prevazute o serie de obiective, acestia urmand sa fie remunerati in functie de indeplinirea lor, conform unei ordonante de urgenta adoptate miercuri de Guvern.
Managerii business-urilor finantate de stat vor fi platiti in functie de performante

Potrivit actului normativ, remuneratia conducatorilor se va acorda in functie de indeplinirea obiectivelor si criteriilor de performanta cuprinse in contractele de mandat si aprobate prin bugetele de venituri si cheltuieli.

Ca urmare, remuneratia lunara a managerilor va scadea in functie de gradul de neindeplinire a obiectivelor si criteriilor de performanta stabilite prin contractul de mandat, dar nu mai mult de 30% din nivelul acesteia.

Dupa aprobarea situatiilor financiare anuale, conducatorului operatorului economic i se poate acorda un premiu anual de cel mult 12 remuneratii brute lunare, proportional cu gradul global de depasire al obiectivelor si criteriilor de performanta stabilite prin contractul de mandat, relateaza NewsIn.

In contractul de mandat, alaturi de criteriile de performanta specifice, se prevad in mod obligatoriu obiective cuantificate privind reducerea creantelor si platilor restante, a pierderilor, a cheltuielii la 1.000 lei venituri, precum si cresterea productivitatii muncii.

Criteriile si obiectivele inscrise in contractul de mandat se actualizeaza in fiecare an, in termen de 30 de zile de la data aprobarii bugetului de venituri si cheltuieli.

Fundamentarea fondului de salarii anual prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli se va face in baza indicelui de crestere a castigului salarial mediu brut lunar, care nu va putea depasi 60% din indicele de crestere a productivitatii muncii.

Suplimentar fata de cresterea mentionata, se va putea acorda o crestere a castigului salarial mediu pe baza economiilor rezultate din reducerea cheltuielilor la 1.000 lei venituri, dar nu mai mult de indicele de crestere a productivitatii muncii.

Prevederile se vor aplica regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale si societatilor comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic sau majoritar, dar si filialelor acestora. Prevederile nu se vor aplica societatilor financiar-bancare si de asigurari, si nici Fondului Proprietatea.