Cariere

Managerii privati pot castiga milioane de euro la companiile de stat

10 Sep, 09:29 • Redactia DailyBusiness
Managerii privati care vor fi numiti la companiile de stat ar putea castiga lunar sume care ajung pana la 75.000 de euro brut, la care se vor adauga milioane de euro anual in cazul unor societati cu profit ridicat, daca sunt indeplinite criteriile de performanta din contract, potrivit unui proiect de act normativ.
Managerii privati pot castiga milioane de euro la companiile de stat

Suma incasata de managerul privat din profitul net ar putea depasi insa 2 milioane euro si [b]ar ajunge chiar la 4 milioane euro[/b] in cazul unor companii profitabile, precum Romgaz, Transgaz si Hidroelectrica.

Contractul de management privat ar urma sa fie incheiat pe o perioada cuprinsa intre 1 si 4 ani si va putea fi prelungit, prin act aditional, pentru inca maximum 4 ani daca managerul si-a indeplinit obligatiile contractuale, releva un proiect trimis spre avizare Guvernului si obtinut de [url=http://www.mediafax.ro/economic/exclusiv-managerii-privati-pot-castiga-milioane-de-euro-pe-an-pentru-performanta-la-companiile-de-stat-8720712]Mediafax[/url].

Proiectul este asumat, printre altii, de ministrul Economiei, Ion Ariton si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, in subordinea carora se afla principalele companii vizate pentru management privat.

Hidroelectrica, Oltchim, Tarom si CFR Marfa sunt companiile de stat unde atat Fondul Monetar International (FMI), cat si autoritatile romane au convenit pana acum [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/primele-companii-de-stat-unde-s-a-convenit-management-privat-67886/]sa numeasca management privat[/url], lista finala urmand sa fie definitivata pana la jumatatea lunii septembrie.

Potrivit Andreei Paul Vass, consilier al premierului Emil Boc, intre 7-10 companii de stat vor avea management privat si noi membri in Consiliile de Administratie pana la sfarsitul lunii februarie a anului viitor.

Consilierul premierului a aratat ca pana la 1 octombrie vor fi selectate firmele pentru recrutarea managerilor.

Seful misiunii de evaluare a acordului cu FMI, Jeffrey Franks, a declarat la inceputul lunii august ca 15 companii de stat vor avea manageri privati, iar la unele dintre ele vor fi inlocuiti si membrii Consiliilor de Administratie.