- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Ministerul Educatiei cauta „profesorii” in mediul privat

24 Mar, 17:55 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) impreuna cu mai multe universitati din tara cauta 24 de tutori din companiile cu profil tehnic pentru proiectul "Intreprindere simulata pentru tehnici de lucru in cadrul companiilor tehnologice".
Ministerul Educatiei cauta profesorii in mediul privat

Campania vizeaza, in principal, companii din cele trei zone ale tarii aferente partenerilor universitari implicati in proiect: Timis, Gorj si Bucuresti – Ilfov.

Scopul proiectului este acela de a-i pregati pe studenti pentru integrarea pe piata muncii prin folosirea unui instrument de lucru inovator pentru invatamantul superior romanesc: intreprinderea simulata.

Pentru punerea in practica a intreprinderilor simulate, se va infiinta cate un laborator in cadrul fiecarei universitati partenere, in care tutori din mediul privat ii vor pregati pe studenti pentru piata muncii prin cursuri, simulari si exercitii aplicative.

Ulterior, 240 de studenti cu rezultate deosebite dintr-un total de 600 de participanti la cursuri, vor beneficia de stagii de practica in cadrul companiilor care asigura tutorii.

Partenerii ministerului in acest proiect sunt Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu Jiu, Novensys Corporation si Gold Agama Consulting,

„Intreprindere simulata pentru tehnici de lucru in cadrul companiilor tehnologice” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, POSDRU 2007-2013.