- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Nu renunta niciodata ! Cum am transformat in succes cele mai mari obstacole pe care le-am avut de infruntat

29 Jul, 00:59 • Redactia DailyBusiness
Autori: Donald J. Trump, Meredith McIver
Nu renunta niciodata ! Cum  am transformat in succes cele mai mari obstacole pe care le-am avut de infruntat

Editura Curtea veche
Colectia Carti-Cheie

Pret 29 lei

Titlul original: Never Give Up :How I Turned My Biggest Challenges Into Success

Cartea intr-un minut:
Succesul depinde de cat de multi poti rezista presiunii. Atitudinea pozitiva, increderea in sine si concentrarea pe solutii, nu pe probleme i-au adus succesul lui Donald Trump.

Cronica Dailybusiness.ro

Desi se zice despre el ca seamana cu Midas si transforma in aur tot ce atinge, Trump a fost supus presiunii de a pierde intreaga avere, iar faptul acesta l-a facut mai puternic. A refuza sa cedeze a devenit cea mai buna strategie in afaceri.

Faptul ca dusmania face parte din viata si ca sunt mari sanse ca in fiecare zi sa te lovesti mai des de dusmani decat de prieteni, ar trebui sa fie acceptat ca o provocare si nu ca o dezamagire. Daca nu renunti niciodata, vei fi in stare sa revii mereu.

Ori de cate ori aude „NU”, acesta devine o provocare pentru Trump. Acest gen de atitudine ii da puterea sa reuseasca atunci cand sansele par minime. Lucrurile imposibile sunt de multe ori posibile daca muncesti pentru ele si daca esti constient ca problemele se pot transforma in sanse.

Daca te astepti in fiecare zi la probleme, esti mai pregatit sa le infrunti si aparitia lor nu te mai dezechilibreaza.

Un lucru pe care l-a invatat din experienta este ca descurajarea nu ar trebui sa fie tolerata mult timp. Exista o forma de curaj care poate fi cultivata, iar increderea in sine este cheia hotararii necesare pentru a infrunta problemele.

A fi doborat la pamant este una, dar a nu te ridica este altceva. Concentrarea asupra aspectelor pozitive ale situatiei, schimbarea cursului lucrurilor, pregatirea temelor de acasa, pot, de asemenea, sa ajute.

Va trebui sa incerci foarte multe lucruri pentru a face sa functioneze doar unul dintre ele. Tenacitatea este extrem de importanta pentru obtinerea succesului.

Chiar daca nu reusesti, esecul poate fi trecut la experientele vietii, fara a fi luat ca pe ceva personal. Urmatoarea provocare poate fi un succes. Teama nu trebuie sa te opreasca.

Concentrarea asupra solutiei, nu asupra problemei ar trebui sa fie modul de gandire al unui om de afaceri.

Daca te gandesti sa castigi mai mult pentru a da inapoi societatii, s-ar putea ca munca sa fie mai plina de satisfactii si mai profitabila pe termen lung.