Cariere

Ponta: Ministrii nu vor salarii, ci se „jertfesc” pentru binele public

21 Apr, 14:54 • Redactia DailyBusiness
Personalul din autoritatile de management trebuie bine platit, altfel, cu un venit de 300-400 de lei, se va duce in mediul privat pentru 3-4.000 de euro sau "avem coruptie", a afirmat premierul Victor Ponta, sustinand ca ministrii nu vor salarii, ci se "jertfesc" pentru binele public.
Ponta: Ministrii nu vor salarii, ci se jertfesc pentru binele public

El a aratat ca s-a reusit cresterea veniturilor persoanelor care isi desfasoara activitatea la nivel guvernamental in zona fondurilor europene cu scopul ca functionarii sa nu mai fie tentati sa plece in mediul privat sau sa faca acte de coruptie. In opinia sa, cei care lucreaza in aceasta zona guvernamentala au venituri „daca nu suficiente”, oricum mult mai mari decat prim-ministrul sau ministrii.

„De exemplu, domnul ministru Nica, daca ar fi sef de autoritate de management, ar castiga mult mai mult decat ministrul, cel putin dublu”, a explicat Ponta.

Prezent alaturi de premier, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a replicat: „De trei ori!”.

„Dar domnia sa, dorind sa lucreze pentru binele tarii si jertfindu-se, ca toti cei de fata, pentru binele public, noi nu vrem salarii, noi vrem doar sa lucram”, a adaugat premierul, potrivit Mediafax.