- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Salarii mamut pentru românii care lucrează cu inteligența artificială. „Pot câștiga până la 20.000 de euro lunar”

04 Dec, 22:21 • Bumbeneci Diana
Românii care lucrează cu inteligența artificială au salarii din ce în ce mai mari: „Pot câștiga până la 20.000 de euro lunar”.
Salarii mamut pentru românii care lucrează cu inteligența artificială. „Pot câștiga până la 20.000 de euro lunar”

Salarii mai mari pentru românii care lucrează cu inteligenţa artificială. Se pare că aceștia pot avea și peste 8.000 de euro pe lună. Companiile caută angajaţi care pot să ţină pasul cu schimbările din era digitală. Pe zi ce trece apar şi meserii noi în acest domeniu, iar veniturile sunt pe măsură.

Salarii mamut pentru românii care lucrează cu inteligența artificială

Specialiştii în recrutare spun că tot mai multe persoane se reprofilează şi caută să lucreze în IT, atrase de salariile mari. În unele cazuri, este nevoie doar de un curs de specializare, curs pe care mulți aleg să îl facă pentru a beneficia apoi de venituri mai mari.

„Inteligența artificială deja a început să scrie coduri singură, deci trebuie să ne reprofilam pe ce ține de inteligența artificială.

Cu timpul o să înlocuiască total anumite poziții în IT și atunci trebuie să se reinventeze alte roluri în IT.

Dă soluțiile foarte bune, 50 la sută din timp îl recuperăm, dar trebuie să existe specialiști care să îi dea ideile pe care să le implementeze”, a declarat Sorina Faier, specialist HR.

Poți citi: România are gata o nouă autostradă în decembrie! CNAIR anunță că Strabag și Geiger au ajuns deja cu lucrările la 75%

salarii IT
salarii IT

Persoanele care lucrează în IT continuă să primească printre cele mai mari salarii. Spre exemplu, Python Developer poate câştiga peste 4.000 de euro pe lună, iar salariul unui Senior Data Engineer depăşeşte 6.000 de euro pe lună.

„Salariile pot ajunge până la 7-8 mii de euro liniștit, mai ales că acum specialiștii IT nu au exclusivitate și bineînțeles că există specialiști IT care pot câștiga până la 20 de mii de euro lunar, dar astea sunt excepții, nu putem generaliza”, mai spune Sorina Faier, specialist HR.

În acest context, persoanele care au în plan să lucreze în IT nu au nevoie neapărat de o facultate de profil. Pot urma cursuri care durează de la patru săptămâni, până la doi ani. Preţurile încep de la câteva mii de euro.

Cele mai mari salarii din IT

  • Python Developer 2.600 – 4.400 euro
  • Machine Software Engineer C++ 1.800 – 2.100 euro
  • Senior Data Engineer – 5.800 – 6.600 euro
  • Sursa: platforma de recrutare

Citește și: Lucrezi remote și primești salariu 1400 de euro net și beneficii extrasalariale. Jobul care a cucerit românii luna aceasta

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult