- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Salariul mediu in Hidroelectrica este de 1.643 euro. Angajatii primesc 70 de beneficii

17 Aug, 15:45 • Redactia DailyBusiness
Salariul mediu pe angajat in Hidroelectrica este de 1.643 euro, iar salariatii companiei beneficiaza de 70 de tipuri de indemnizatii, prime jubiliare si alte beneficii, care acopera 59% din totalul veniturilor, fiind o situatie "atipica", potrivit administratorului judiciar al Hidroelectrica.
Salariul mediu in Hidroelectrica este de 1.643 euro. Angajatii primesc 70 de beneficii

Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judicar al Hidroelectrica, a spus ca salariatii companiei de stat, intrata in insolventa in luna iunie a anului curent, beneficiaza de 70 de beneficii, prime jubiliare, indemnizatii, a caror ponderea este mai mare cu 300% fata de salariul de baza, noteaza [url= http://www.mediafax.ro/social/euro-insol-salariul-mediu-in-hidroelectrica-este-de-1-643-euro-angajatii-primesc-70-de-beneficii-9955365]Mediafax[/url].

Cheltuielile cu personalul Hidroelectrica bugetate pentru acest an se ridica la 461,5 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult fata de anul 2011, potrivit raportului elaborat de Euro Insol.

Borza a precizat ca, potrivit contractului colectiv de munca, un salariat disponibilizat beneficiaza de 48 salarii compensatorii, in timp ce o persoana care iese la pensie primeste echivalentul a 12 salarii.

„Un sofer de la Hidroelectrica are un salariu brut in luna iunie 2012 de 9.900 lei”, a spus Borza.

Hidroelectrica a [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cauzele-intrarii-in-insolventa-a-companiei-hidroelectrica-79732/]intrat in insolventa din cauza[/url] vanzarilor de energie catre „baietii destepti”, managementului deficitar, investitiilor neperformante si secetei prelungite, dar si a altor factori, potrivit raportului administratorului judiciar al companiei, Euro Insol.

Alte cauze au fost costurile cu apa uzinata, contractul colectiv de munca si achizitia de energie de la terti.

Pierderile suferite de Hidroelectrica in urma contractelor paguboase semnate cu ‘baietii destepti’ au insumat 1,1 miliarde de euro in perioada 2006-2012, a zis Remus Borza.