Cariere

Studiu: Salariile angajatilor cu contracte pe perioade determinate au crescut cu 5% in acest an

21 Dec, 11:57 • Redactia DailyBusiness
Veniturile salariale ale angajatilor cu contracte pe perioade de timp determinate au crescut in acest an in medie cu 5%, cele mai importante majorari fiind inregistrate in domeniile IT, administrativ si banking, potrivit unui studiu al firmei de recrutare si leasing de personal Trenkwalder.
Studiu: Salariile angajatilor cu contracte pe perioade determinate au crescut cu 5% in acest an

Cresterea veniturilor salariale ale angajatilor pe perioade determinate s-a oprit la jumatatea anului, din cauze macroeconomice, dupa ce in primul trimestru al anului avansul ajunsese la 12%, potrivit studiului.

„Angajatorii s-au repliat imediat ce au aparut primele zvonuri legate de cresterea TVA, prioritatile fiind mentinerea costurilor de productie, respectiv functionare, la acelasi nivel. Crescand nivelul taxarii, al fiscalitatii, fondul de salarii a fost mentinut la acelasi nivel ca inainte de cresterea TVA. Cel mai important insa este ca angajarile au continuat in acelasi ritm frenetic pe tot parcursul anului”, a declarat, intr-un comunicat, Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sibiu, firma detinuta de compania austriaca de recrutare si plasare de personal cu acelesi nume.

Cele mai mari cresteri salariale inregistrate pe segmentul angajarilor pe perioade determinate au fost inregistrate in domeniile IT, administrativ si banking, in timp ce in productie s-au raportat cele mai mici cresteri si chiar stagnari, potrivit Trenkwalder.

De asemenea, ca efect al cresterii TVA valoarea primelor acordate angajatilor va fi mai redusa in acest an fata de anul 2009.

„Stim deja ca valoarea primelor de final de an va fi considerabil mai mica decat in 2009, insa vestea cea buna este ca vor fi prime. Angajatorii continua sa faca eforturi pentru a-si recompensa angajatii performanti”, a spus Florea.

Trenkwalder are noua filiale, in Sibiu, Bucuresti, Pitesti, Oradea, Timisoara, Cluj, Iasi, Arad, Brasov. Firma a avut anul trecut venituri consolidate in valoare de 8,9 milioane de euro.

Compania austriaca Trenkwalder este prezenta in Romania din 2006, prin achizitia firmei locale Sobis Consulting. Trenkwalder a avut anul trecut venituri de peste un miliard de euro si este prezenta in 20 de state.