Cariere

Transylvania College estimeaza o crestere cu 10% a numarului de elevi inscrisi in anul scolar 2015-2016

02 Jun, 17:32 • Redactia DailyBusiness
Transylvania College, singura scoala din Romania acreditata pe curiculum romanesc, curriculum national al Angliei si curriculum Cambridge, estimeaza o crestere cu 10% a numarului de elevi inscrisi in anul scolar 2015-2016, cei mai multi urmand sa inceapa cursurile din ciclul primar, atat pe linia romaneasca, cat si pe cea britanica.
Transylvania College estimeaza o crestere cu 10% a numarului de elevi inscrisi in anul scolar 2015-2016

Astfel, reprezentantii institutiei de invatamant se asteapta ca in ciclul prescolar, la cresa si gradinita, sa fie inscrisi circa 140 de copii, pentru ciclul primar 280 de elevi, in timp ce, pentru gimnaziu, Transylvania College estimeaza un numar de 110 elevi in urmatorul an scolar. Liceul pe care scoala il ofera este singurul acreditat Cambridge din Transilvania, avand inscrisi aproximativ 95 de elevi pentru anul scolar 2015-2016. 

Cea mai mare crestere in ultimii ani a fost inregistrata pe linia internationala britanica in ciclul primar, care a inceput cu doar 5 elevi in anul 2011 si are in prezent inscrisi aproximativ 130 de elevi.

„In acest an, linia internationala britanica are prima promotie de absolventi ai ciclului primar. La evaluarea finala, care a constat in examene in limba engleza la mai multe discipline, acesti elevi au obtinut rezultate exceptionale, multi dintre ei stapanind deja cunostinte la nivel de gimnaziu. Este o frumoasa incununare a eforturilor depuse de copii, a daruirii profesorilor, mai ales tinand cont de faptul ca unii dintre acesti elevi, care astazi sustin prezentari in engleza in fata intregii scoli sau a unor invitati straini, aveau doar cunostinte de baza in limba engleza la inceputul carierei de elev la Transylvania College”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.

De altfel, rezultatele elevilor sunt confirmate la nivel international, dupa cum atesta si Raportul Anual COBIS, instrumentul ce compara rezultatele a 100.000 de elevi care studiaza in alte 98 de scoli internationale unde predarea se realizeaza dupa curriculum-ul national al Angliei. 

Cea mai importanta confirmare a venit si in acest an prin ofertele primite de catre viitorii absolventi ai liceului. Astfel, in timp ce unii dintre elevii care termina acum liceul la Transylvania College doresc sa-si continue studiile la universitati din tara, diplomele Cambridge obtinute fiindu-le recunoscute pentru admitere, majoritatea aleg sa studieze in  strainatate. 

In urma trimiterii a 20 de aplicatii la universitati din Marea Britanie, Elvetia, Australia, Germania, Austria sau Olanda, viitorii absolventi ai Liceului International Cambridge au primit 60 de oferte. Printre universitatile unde acestia vor studia in toamna se numara London School of Economics (locul 3 in Marea Britanie), Bath University (locul 8), University College London, Surrey, Southampton sau University of Melbourne (locul 1 in Australia si 33 in lume). 

In anul scolar 2014 – 2015, elevi din 25 de tari, de pe 6 continente, s-au inscris la Transylvania College. Inscrierile  continua pentru clasele unde mai sunt locuri disponibile, iar elevii care doresc sa urmeze cursurile gimnaziului si ale Liceului International Cambridge, insa nu locuiesc in Cluj-Napoca, au posibilitatea de a se caza la internatul pe care scoala il ofera, dupa model britanic.

„Prezenta unei scoli britanice in regiune ajuta mult Clujul in atragerea de investitori straini”, a mentionat Ruxandra Mercea.

Transylvania College ofera burse de studiu – integrale sau partiale – acelor elevi care, prin rezultatele academice exceptionale, prin premiile internationale si nationale si prin activitatile de implicare in comunitate reprezinta valorile scolii. 

„Frate de Carte” este programul de burse initiat in 2002 de Fundatia Transylvania College. Pana in prezent au fost sustinuti peste 88 de copii proveniti din medii defavorizate.

Valoarea totala a costurilor de scolarizare a celor 30 de elevi care au beneficiat de burse de studiu in anul scolar 2014-2015 a fost de 100.000 euro. 25% din valoarea Programului de Burse este sustinuta de Fundatia Transylvania College din surse proprii, 35% de catre donatori individuali si sponsori, iar 40% din suma este sustinuta din donatiile si sponsorizarile oferite in cadrul Balului Anual organizat de Transylvania College.

Bursele de studiu acopera costurile de scolarizare, costurile cu masa, manualele, examenele, uniforma si, in cazuri speciale, cazarea. Bursele de studiu se acorda pe perioada unui an scolar, in baza a doua criterii esentiale: rezultatele academice ale elevului si posibilitatile financiare reduse ale familiei acestuia. Candidatii trebuie sa sustina un test scris la limba engleza si la matematica si sa participe, alaturi de parinti, la un interviu cu Comisia de Burse.

Pentru anul scolar 2015 – 2016, Transylvania College va acorda cel putin 2 noi burse de studiu, una pentru gimnaziu si una pentru liceu. Examenul va avea loc in data de 15 iunie 2015, interviurile urmand sa aiba loc pe 16 iunie.  Detalii despre examen sunt disponibile pe site-ul institutiei.

Simona Baciu, impreuna cu sotul ei, Dr. Dan Baciu, sunt initiatorii si fondatorii Fundatiei Transylvania College (in 1993), unic fondator al Gradinitei Happy Kids si al scolii Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj. Fondatorii sunt si in momentul de fata activ implicati in bunul mers al scolii.