- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Bitcoin continuă să crească. Cât a ajuns să coste cea mai mare criptomonedă

26 Mar, 11:38 • stefan.vlad
Bitcoin continuă să crească. Luni, cea mai mare criptomonedă a înregistrat o creștere cu peste 6%, pentru a începe ultima săptămână din martie cu un preţ de peste 69.700 de dolari pe unitate. Ether a crescut cu 5% la 3.575,01 USD pe unitate. Majoritatea celorlalte criptomonede au crescut la rândul lor, pe valul bitcoin.
Bitcoin continuă să crească. Cât a ajuns să coste cea mai mare criptomonedă

Bitcoin continuă să crească. Acţiunile MicroStrategy au crescut cu 17%, în timp ce titlurile Coinbase au avansat cu 9%. Sectorul mineritului a beneficat de creştere bitcoin, acţiunile platformelor Marathon Digital şi Riot fiid în urcare cu 2%, respectiv 6%. Titlurile CleanSpark au crescut cu 16%, iar Cipher Mining ai câştigat 12%.

Bitcoin continuă să crească

Bitcoin a fost în corecţie săptămâna trecută, după ce a atins un maxim istoric de 73.797,68 USD pe unitate, pe 14 martie. Miercurea trecută, bitcoin a scăzut până la aproximativ 60.800 USD pe unitate.

Alex Thorn, director de cercetare la nivel de firmă la Galaxy Digital, a spus că astfel de scăderi sunt ”în conformitate cu norma corecţiilor istorice pe termen scurt ale pieţei bull”. Motivul pentru creşterea de luni a fost neclar, dar evoluţia preţului criptomonedei din martie a fost caracterizată de noi maxime, urmate de retrageri sănătoase, conform Coin Metrics, relatează CNBC.

Thorn a sugerat că investitorii iau o pauză de la vânzarea acţiunilor din fondurile bazate pe bitcoin tranzacţionate la bursă.

Citește și: Dumitru Dragomir intervine în cel mai fierbinte subiect economic al momentului, oscilaţiile Bitcoin: „I-am spus lui fi-miu, dacă vrei să te bagi în astea, te duci întâi şi studiezi!”

Care sunt taxele și comisioanele dacă schimbi Bitcoin în dolari

Aplicația fintech britanică Revolut și exchange-ul românesc Tradesilvania susțin că este simplu să faci acest lucru, dar e bine de știut că utilizatorii trebuie să plătească și unele comisioane.

Durata schimbului poate varia între câteva secunde și câteva minute, indiferent dacă este vorba de USD, EUR sau RON. „Utilizatorul poate alimenta portofelul BTC în doar câteva minute și poate converti criptomonedele în bani aproape instantaneu. Fondurile pot fi retrase în contul bancar sau reinvestite în alte criptomonede.

În mod similar, pentru a cumpăra Bitcoin sau alte criptomonede, utilizatorul poate alimenta contul de tranzacționare prin card, transfer bancar sau numerar și apoi poate cumpăra criptomonedele dorite prin intermediul platformei web sau aplicației mobile. Acestea pot fi vândute oricând în viitor, iar suma rezultată poate fi retrasă în contul bancar”, susține antreprenorul Răzvan Moldovan, co-fondator Tradesilvania.

Pentru un român care deține un BTC pe Revolut, procesul este asemănător celui pentru schimbul valutar. „Tranzacția poate fi făcută din secțiunea Cripto din aplicație, selectând tokenul pe care clientul vrea să îl schimbe și alegând moneda fiat pe care vrea să o primească (de exemplu, să vândă BTC pentru RON). Clientul vede direct în aplicație și comisionul aplicat pentru tranzacție, înainte de o accepta”, conform aplicației financiare. (Citește AICI mai multe detalii)