- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Butonul secret din interiorul frigiderului. Puțină lume știe de el și la ce folosește. Rolul lui este foarte important

09 Dec, 13:20 • stefan.vlad
Butonul secret din interiorul frigiderului. Deși este unul dintre cele mai folosite electrocasnice, mulți români nu îi știu toate funcțiile. Butonul creeat special este prezent pe multe modele și are un rol extrem de important în menținerea igienei și prospetimii acestora.
Butonul secret din interiorul frigiderului. Puțină lume știe de el și la ce folosește. Rolul lui este foarte important

Butonul secret din interiorul frigiderului este destinat să rezolve o problemă comună întâlnită de mulți utilizatori de frigidere: mirosul neplăcut care poate apărea în interiorul acestora. Acest miros este adesea cauzat de acumularea apei într-un șanț situat în partea din spate a frigiderului.

Citește și: De ce NU e bine să depozitezi roșiile la rece, în frigider

Butonul secret din interiorul frigiderului

Atunci când orificiul de scurgere a apei din acest șanț se înfunda, apa rămâne acolo și poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, generând astfel mirosuri neplăcute.

Prin apăsarea acestui buton, utilizatorii pot debloca orificiul de scurgere a apei, permițând astfel eliminarea apei stagnante și a mirosului neplăcut asociat.

Totuși, în cazul în care frigiderul tau nu e conceput cu acest buton, pentru a accesa acest orificiu, se poate folosi un băț subțire sau un bețișor pentru curățat urechile.

3 motive să ai un pahar de apă cu bicarbonat în frigider

Puține persoane știu cât de eficient este să ai un pahar cu apă și bicarbonat de sodiu în frigider. Acest truc simplu te va ajuta să păstrezi curățenia în electrocasnicul tău pentru o lungă perioadă de timp. Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a elimina mirosurile care se acumulează în timp din cauza alimentelor care sunt depozitate fără ambalaj sau a mâncărurilor gătite.

Tot ceea ce trebuie să faci este să combini bicarbonatul de sodiu cu un pahar de apă. Mai exact, vei dizolva o lingură de bicarbinat de sodiu în 250 de mililitri de apă la temperatura camerei. Ulterior, paharul cu această soluție îl vei așeza pe unul dintre rafturile frigiderului. Este de preferat să stea undeva la mijlocul aparatului. Soluția din pahar trebuie schimbată la câteva zile. În caz contrar, mirosule se vor resimți, din nou, în frigider.