- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Care e meseria din România plătită cel mai bine. Salariile au explodat în ultimii ani

14 Jan, 08:12 • Cornel Ghimeșan
Piața muncii e într-o continuă evoluție în ultimii ani și multe din meseriile căutate în alți ani nu mai reprezintă interes în prezent.
Care e meseria din România plătită cel mai bine. Salariile au explodat în ultimii ani

Care e meseria din România plătită cel mai bine. Inginerii energetici, spre exemplu, sunt printre cei care câștigă cel mai bine în România. Mulți ar crede că domeniul IT este pe primul loc, însă cel bine plătiți sunt cei din domeniul energiei, care a crescut foarte mult în ultima perioadă.

Care e meseria din România plătită cel mai bine

Care e meseria din România plătită cel mai bine. Cristian Gheorghiu, Senior Energy Consultant și cadru didactic la Universitatea Politehnica din București, e ferm convins că acest domeniu va crește și mai mult în viitor. Salariul mediu în domeniul energiei era de 2.500 de lei în 2016, iar acum a ajuns la 5.000 de lei.

Citește și Școala de şoferi gratis pentru români. Cum poți beneficia de programul „Permis pentru viitor” 2024

„Nu vreau să fiu rău la adresa colegilor de la Automatică, nu afirm că îi vom depăși ca cifră de afaceri, dar vom fi competitivi. Vom putea concura de la egal la egal la nivel de salarizare și de venituri. Rata de dezvoltare a tehnologiilor este exponențială, iar noi nu putem avea decât o rată liniară de transmitere a informațiilor în cadrul studiilor de licență și de masterat”, a declarat acesta, citat de Wall-street.ro.

Universitățile încearcă din greu să țină pasul cu dezvoltarea tehnologică, însă e important ca societatea să înțeleagă nevoia uriașă de ingineri energeticieni. Cererea era destul de scăzută în anii trecuți, în raport cu nevoia. Acest lucru nu se întâmpla doar la Energetică, ci și la universtiăți cu profil tehnic.

„Vrem să dezvoltăm mii de megawați de proiecte de energie regenerabilă, dar e nevoie și de ingineri”, a mai spus acesta.

Citește și Marcel Boloș, mesaj pentru milioane de români care plătesc facturi. Principalele 3 greșeli pe care le fac oamenii

„Am doar eu, în momentul de față, șase astfel de proiecte în curs de a obține finanțare. Pentru aceste șase proiecte vor fi necesar undeva în jur de 300 de ingineri pe tot ciclul de viață al proiectelor”, a oferit exemplu Cristian Gheorghiu, potrivit Gândul.ro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult