- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât de sănătos este să mănânci covrig dimineața, de fapt. Medicul Pautov a făcut dezvăluiri incredibile

09 Feb, 10:49 • Cornel Ghimeșan
Cât de sănătos este să mănânci covrig dimineața, de fapt. Medicul Mihai Pautov a făcut o statistică a mai multor alimente și a dezvăluit lucruri care dăunează grav sănătății, însă oamenii nu știu asta. Printre altele, a explicat și cât de nociv este covrigul mâncat dimineața.
Cât de sănătos este să mănânci covrig dimineața, de fapt. Medicul Pautov a făcut dezvăluiri incredibile

Medicul Mihai Pautov a făcut o statistică a mai multor alimente și a dezvăluit lucruri care dăunează grav sănătății, însă oamenii nu știu asta. Printre altele, a explicat și cât de nociv este covrigul mâncat dimineața.

Citește și Un nou val de scumpiri la alimente în România. Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză

Produsele de patiserie sunt printre preferatele românilor.

Deși nu sunt chiar bune pentru siluetă, majoritatea persoanelor le consumă în cantități mari, mai ales când sunt cumpărați încă fierbinți din vitrinele patiseriilor.

Totuși, persoanele care nu se pot dezice de gustul covrigilor la prima ora a dimineții, trebuie să știe câteva lucruri importante.

Medicul Mihail Pautov a explicat cât de nociv este covrigul.

Pentru unele persoane, acest produs este micul dejun perfect, mai ales atunci când se află în drum spre școală sau spre muncă.

Însă, Mihail Pautov a explicat motivul pentru care nu este bine să consume produse de patiserie dimineața.

„Am găsit un aliment foarte nesănătos care, efectiv, consumat greșit, ne distruge metabolic. Mă refer la aceste alimente în contextul în care le mâncăm aproape zilnic, le mâncăm în cantități mari și ne imaginăm că ele nu ne fac rău și, de fapt, ele ne fac rău”, a susținut Mihail Pautov, într-o postare pe TikTok.

@doctor.mihail Cel mai nesanatos aliment consumat frecvent #2 ♬ original sound – doctor.mihail

Pentru a analiza semnele corpului, medicul a făcut un experiment chiar pe propria persoană.

”Scădere bruscă a glicemiei, tot ce voiam era să mănânc”

A mâncat un covrig la prima oară a dimineții, fără să fi consumat orice altceva înainte, iar apoi a observat ce se întâmplă în organism.

„Într-o jumătate de oră după ce am mâncat un covrig pe stomacul gol, glicemia a ajuns la 155. Apoi, a urmat o scădere bruscă a glicemiei, aproape de 70, lucru care mi-a adus confuzie, mi-a creat un declin cognitiv tranzitoriu și mi-a dat o senzație puternică de foame.

Nu mă puteam concentra, nu aveam chef să mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era să mănânc. Apoi am băut o bere fără alcool și mi-am recăpătat glicemia”, a mai spus medicul.

Experimentul nu s-a încheiat aici, ci a urmat și faza a doua.

Medicul Mihail Pautov a mai consumat un covrig, la câteva ore distanță, însă l-a combinat cu alte alimente.

„La câteva ore, am mâncat alt covrig, cu somon, cu niște parmezan și cu o salată imensă. Rezultatul: glicemia mi-a crescut foarte puțin. Când am mâncat covrigul alături de grăsime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzație de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Concluzia este – atenție cum mâncăm covrigul și cu ce îl combinăm!

Citește și Directiva Micului Dejun aduce schimbări majore la cele mai consumate alimente. Care sunt noile prevederi

Un covrig mâncat pe stomacul gol este o furtună metabolică și vă face mai rău decât vă face o cola. Despre cola știți că va face rău, că vă îngrașă, că vă predispune la tot felul de probleme de sănătate și o faceți asumat, dar faceți-o asumat și atunci când mâncați un covrig, care nu este sănătos”, a mai spus medicul Mihail Pautov.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult