- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât plătesc bucureștenii când ies la restaurant. Șeful City Grill: „Venitul mediu e de 1.500 – 2.000 de euro pe lună, oamenii nu mai renunță la a ieși la restaurant”

29 May, 15:26 • Cornel Ghimeșan
Dragoș Petrescu, fondatorul lanțului de restaurante City Grill, privește situația financiară a bucureștenilor cu un entuziasm ușor exagerat, spunând că venitul mediu în București e de 1.500 - 2.000 de euro pe lună și că oamenii au ajuns să meargă la restaurant la ordinea zilei, nu cum se întâmpla în urmă cu 20 de ani, când aveau ceva de sărbătorit.
Cât plătesc bucureștenii când ies la restaurant. Șeful City Grill: Venitul mediu e de 1.500 - 2.000 de euro pe lună, oamenii nu mai renunță la a ieși la restaurant

Ieșitul românilor la restaurant într-un număr atât de mare îi face pe Dragoș Petrescu și pe Daniel Mischie, fondatorii City Grill, să privească cu optimism viitorul afacerii lor de pe piața din România.

„Acum 20 de ani, când am început noi, oamenii mergeau la restaurant doar dacă aveau ceva de sărbătorit. Chiar şi faţă de criza anterioară (2009-2010), lucrurile arată diferit. Atunci, salariul mediu era de 400 de euro, aşa că după ce îşi plăteau ratele, românilor nu le mai rămâneau mulţi bani pentru ieşit în oraş. Acum, în Bucureşti, venitul mediu e de 1.500 – 2.000 de euro pe lună, aşa că oamenii navighează altfel prin perioadele dificile. În 2024, ei nu mai renunţă la a mai ieşi la restaurant“, a declarat Dragoş Petrescu pentru ZF.

Citește și Cine este miliardarul care a cumpărat Royal Mail. Are afaceri inclusiv în România

În opinia lui Dragoș Petrescu, faptul că românii au început să călătorească mai mult în afara țării este un mare avantaj pentru că se întorc înapoi cu alte așteptări. Un studiu făcut de City Grill arată că cei mai mulți români ies în oraș în weekend, la cină.

Cât plătesc oamenii când ies la restaurant. Daniel Mischie, CEO City Grill: „Cei mai mulţi oameni sunt dispuşi să plătească sub 20 de euro”

„Cei mai mulţi oameni sunt dispuşi să plătească sub 20 de euro pentru o masă la restaurant, dar persoanele cu vârste cuprin­se între 35 şi, poate, 60 de ani, cu venituri peste medie, alocă un buget cuprins între 20 şi 40 de euro. Apoi, sunt cei cu venituri mari, care vor experienţe şi nu se uită după criteriul preţ“, a completat Daniel Mischie, CEO-ul City Grill.

Primul restaurant City Grill a fost deschis în București, în zona Primăverii, în urmă cu 20 de ani. Anul acesta și-a bugetat afaceri de 62 de milioane de euro, iar în 2027 speră să ajungă la 100 de milioane de euro. Planul reprezentanților City Grill e ca în următorii ani să mai deschidă 12 restaurante și în alte orașe din țară, pe lângă cele 24 existente deja în București. Grupul are în portofoliu și Pescăruş, Hanu’ lui Manuc sau Caru’ cu Bere.

„În următorii 3-5 ani vrem să mai des­chi­dem încă 12 restaurante şi astfel vom pu­tea ajunge la afaceri de 100 de milioane de euro. Dincolo de Bucureşti, primele oraşe în care vom merge vor fi Braşov şi Cluj-Na­poca, iar asta în 2024-2025. Braşovul va exploda în următoarea perioadă, acum are şi aeroport. Trebuie să fim aici“, a declarat Dragoş Petrescu, fondatorul City Grill.

Citește și Cu ce probleme se confruntă magazinele care au renunțat la casieri. S-a decis reangajarea oamenilor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult