- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Câți bani trebuie să dai la un botez în 2024. Suma diferă în funcție de gradul de rudenie

13 Jan, 15:19 • Fundeanu Madalina
Ce sumă de bani trebuie să oferi la un botez în 2024. Suma pe care invitații la botez trebuie să o ofere în cadrul acestui eveniment poate să difere în funcție de mai multe criterii.
Câți bani trebuie să dai la un botez în 2024. Suma diferă în funcție de gradul de rudenie

Deși botezul are o însemnătate spirituală de mare amploare pentru părinții și rudele copilului, acest eveniment reprezintă și o cheltuială foarte mare pentru ca momentul să fie de neuitat. Invitațiile la botez au început deja să fie oferite de către părinți în acest an, motiv pentru care fiecare persoană trebuie să afle care este suma pe care trebuie să o oferim în cadrul unui astfel de eveniment, conform Kanal D.

Ce sumă de bani trebuie să oferi la un botez în 2024

Suma pe care invitații la botez trebuie să o ofere în cadrul acestui eveniment poate să difere în funcție de gradul de rudenie dintre părinții copilului și persoana invitată, dar și în funcție de regiunea în care are loc evenimentul, dacă acesta este organizat la un restaurant sau la cort sau în funcție de ziua în care are loc.

În cazul în care acest botez nu este singurul eveniment la care veți lua parte în anul 2024, atunci trebuie să aveți un buget bine stabilit, astfel încât sumele pe care le oferiți să fie alese în funcție de criteriile amintite anterior.

Te-ar mai putea interesa și: Generația Z, greu acceptată de manageri. Nu știu să trimită un mail, se îmbracă nepotrivit și vin la interviuri însoțiți de părinți

botez
botez

Dacă alegeți să mergeți la acest eveniment însoțiți de partener, atunci suma pe care trebuie să o puneți în plic este mai mare, de aproximativ 900- 1.100 de lei, însă această sumă poate să crească dacă sunteți apropiați de părinții copilului sau dacă evenimentul are loc într-o locație extravagantă.

Dacă botezul la care trebuie să mergeți nu are loc într-o locație cunoscută pentru prețurile piperate și nu sunteți atât de apropiați de părinții copilului, atunci bugetul pe care îl alocați pentru dar poate să fie mai mic, acesta ajungând între 600- 800 de lei, în special dacă botezul nu are loc în București sau alte astfel de orașe mari.

Există, de asemenea, și situații în care invitații pot să aducă și daruri pe lângă banii din plic de la finalul evenimentului, ceea ce oferă mai multe variante prietenoase cu bugetul fiecăruia.

Vezi mai multe știri: O adolescentă de 17 ani și-a folosit economiile pentru a-și deschide o afacere. În ce a investit 2000 de dolari