- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce tips se lasă la saloanele de înfrumuseţare. O manichiuristă, dezamăgită când a primit 80 de lei

24 May, 15:31 • stefan.vlad
Ce tips se lasă la saloanele de înfrumuseţare. Problema bacşişului revine din nou în atenţia oamenilor, asta după ce o manichiuristă s-a declarat dezamăgită atunci când a primit 80 de lei. Această situaţie a creat o adevărată controversă printre internauţi, care nu au ezitat să îşi expună părerile.
Ce tips se lasă la saloanele de înfrumuseţare. O manichiuristă, dezamăgită când a primit 80 de lei

Ce tips se lasă la saloanele de înfrumuseţare. O femeie din Cluj a auzit, în timp ce era la salon, o discuție între o manichiuristă și o altă persoană, în care angajata salonului se plângea de faptul că suma de 80 de lei primită bacșiș este mult prea mică pentru serviciile pe care le oferă.

„Voi cât ați lăsa sau lăsați bacșiș pentru un Balayage care costă 1800-2000 de lei? Vă întreb pentru că am auzit o doamnă manichiuristă, la un salon de renume din zona Piața Romană, plângându-se că 80 de lei este o sumă mult prea mică lăsată bacșiș pentru o manichiură”, a întrebat femeia, conform antena3.ro. 

Citeşte şi: Studiul care arată cât de copleșiți sunt românii de scumpiri. Doar 50% dintre oameni mai lasă bacșiș la restaurante. Reducerile de preț sunt la mare căutare

Ce tips se lasă la saloanele de înfrumuseţare

Internauţii au luat foc, iar reacțiile nu a întârziat să apară, întrebându-se care este prețul serviciului respectiv, în condiţiile în care 80 de lei este un tips destul de mic.

„Dacă e prea puțin, mai bine să nu îi lase nimic”, a spus cineva. „Pe vremea când eram la salon, îmi lăsase o doamnă bacșiș 5 lei pe o manichiură semi. Nu i-am văzut nici în ziua de azi pentru că șefa era obsedată de bani. Nu îmi pot imagina ce satisfacție ar fi avut dacă cineva ar fi lăsat 80 de lei”, a reacționat o altă persoană. „Dacă nu a fost mulțumită de 80 de lei bacșiș pentru o manichiură, oare cât costa manichiura?”, a întrebat altcineva.

De altfel, problema bacșișului nu este una nouă. În străinătate, procentul pe care oamenii îl lasă este incredibil, dar și în România pretențiile sunt mari. De pildă, un client al unui restaurant din București s-a plâns că legea se încalcă și a fost obligat să de mai mult decât trebuia.

„În timp ce ne scotoceam prin portofele pentru a lăsa vreo 20 de lei, adică 10% din nota de plată estimată de noi la aproximativ 200 de lei… Domnișoara a venit cu bonul fiscal pe care figura, alături de mâncare și băutură, bacșișul de 15%. Asta deși legea, pe care o poți găsi rapid pe Google, spune că este opțional”, a povestit un cetățean.

Cât câștigă un frizer în București în 2023

Mulți se întreabă cât ar putea câștiga un frizer în 2023. Ei bine, potrivit anunțului postat de un salon din București, pentru această poziție se oferă un salariu de până la 4.000 de lei net. E mai mult decât un profesor debutant din învățământul primar din provincie.

De precizat e că angajatorul cere cel puțin un an de experiență pentru jobul de frizer. „Căutăm un coleg cu experiență de minimum un an, punctual și pasionat de acest domeniu. Frizerul trebuie să modeleze, să ajusteze, să întrețină barba și părul clienților. Portofoliul de clienți constituie un avantaj.

Punem accent pe detalii, clienții și personalul pot juca jocurile din colecție pe PS, Darts, Arcade, Biliard sau alte jocuri de societate. Noi oferim ceea ce orice bărbat își dorește – să se așeze pe scaun, să aibă încredere în frizer.

Frizura potrivită nu îți oferă doar o imagine mai plăcuta, îți oferă o anumită atitudine și încrederea pe care o meriți. Mencave este mai mult decât o frizerie, este locul unde te relaxezi și beneficiezi de cele mai bune servicii. Profesioniști devotați ne-am clădit o comunitate într-un mediu în inima orașului creând totodată cel mai bun refugiu”, transmite angajatorul. (Citeşte mai multe detalii AICI)