- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ciocolata, produsul care se scumpește în perioada sărbătorilor de Paște. Ce dulciuri se vând cel mai bine

24 Apr, 22:00 • Amarie Giorgiana
În perioada sărbătorilor de Paște, românii se pregătesc să cumpere cadouri pentru familie și pentru prieteni. În topul produselor cumpărate în această perioadă se regăsește ciocolata.
Ciocolata, produsul care se scumpește în perioada sărbătorilor de Paște. Ce dulciuri se vând cel mai bine

În perioada sărbătorilor de Paște, românii merg în magazine să caute cadouri atât pentru familie, cât și pentru prieteni. Ciocolata se află în top când vine vorba de cumpărături pentru sărbătorile pascale, iar prețul este pe măsură. Asta, din cauza faptului că prețul boabelor de cacao a explodat. Totuși, ciocolatierii realizează noi arome și forme de ciocolată, special pentru Paște. Printre cele mai întâlnite regăsim iepurașii și ouăle.

Citește și: Topul destinațiilor turistice de Paște. Față de 2023, prețurile au crescut cu 15%

Ce prețuri are ciocolata fină în perioada Paștelui

Pe ultima sută de metri, laboratoarele de ciocolată din întreaga țară muncesc din greu pentru a duce la bun sfârșit comenzile românilor. Cele mai atrăgătoare combinații sunt ouăle cu ciocolată albă și fructe ca piersicile, căpșunile sau kiwi. Sortimentele sunt vaste, iar glazurile de caramel cu lime sărat, cocos sau cafea le lasă clienților apă în gură.

Ciocolata fără zahăr și batoanele de casă sunt în trend anul acesta, de Paște. Nu se lasă mai prejos nici ciocolata de casă cu fistic, cu nuga sau cu cocos, care este aleasă de români pentru cadouri.

În ceea ce privește prețurile, cacaoa s-a scumpit cu peste 250%, iar în prezent, o tonă de boabe costă peste 10.000 de dolari. Ciocolatierii dau vina și pe costurile de producție, care au fost majorate cucel puțin 30%.

Cele mai ieftine figurine costă 30 de lei, iar pentru o cutie cu 12 praline, românii trebuie să scoată din buzunar între 30 şi 90 de lei, în funcţie de sortiment. În  România s-au vândut, anul trecut, 52.000 de tone de ciocolată, potrivit Observator.

Citește și: Locația din România în care turiștii aleg să plece de 1 Mai și de Paște. Peisajele sunt superbe