- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Locația din România în care turiștii aleg să plece de 1 Mai și de Paște. Peisajele sunt superbe

24 Apr, 21:35 • Amarie Giorgiana
A mai rămas puțin timp până la sărbătorile de Paște, iar turiștii aleg să plece în vacanță în diferite destinații din țară. Pe lângă stațiunile de pe litoral, românii vor și să se relaxeze mizând pe vacanțele în zone rurale.
Locația din România în care turiștii aleg să plece de 1 Mai și de Paște. Peisajele sunt superbe

A mai rămas puțin timp până la sărbătorile de Paște, iar turiștii aleg să plece în vacanță în diferite destinații din țară. În această perioadă, prețurile vacanțelor variază de la câteva sute de lei, la câteva mii, în funcție de facilitățile oferite.

Comparativ cu anul trecut, acum, cererea pentru oferte pe litoral este în creștere. Asta, datorită faptului că sărbătorile pascale au loc după data de 1 mai, când temperaturile sunt mai crescute.

În plus, orașele turistice mari din România, sunt și ele pe lista românilor în perioada de Paște. Cele mai căutate stațiuni montane sunt Predeal, Poiana Brașov și Sinaia. În ceea ce privește turismul balneoclimateric, în frunte se află stațiunea Băile-Felix, urmată de Călimănești-Căciulata, Sovata, Băile Herculane, Covasna și Vatra Dornei.

În ce destinație vor turiștii români să meargă de Paște

În ceea ce privește turismul rural, cele mai căutate locații sunt: zona Bran – Moieciu – Fundata, urmată de Bucovina, Maramureș, Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub Munte, dar și Delta Dunării.

Potrivit consultantului în turism Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, turismul rural este tot mai mult pe lista celor care vor să petreacă Paștelui în afara marilor orașe. Acesta transmite că tarifele pentru pensiunile rurale și agroturistice sunt printre cele mai accesibile, variind, de obicei, între 100-120 de lei camera pe noapte (fără servicii de masă), la o pensiune de 2 margarete, până la 400-600 de lei camera pe noapte la o pensiune de 4 sau 5 margarete, cu toate mesele incluse, notează Bugetul.ro.

Citește și: Orașul din România care a fost desemnat ca fiind „cel mai urât”. Românii, revoltați că autoritățile ridică din umeri și nu iau nicio măsură pentru modernizarea lui

Botiza este una dintre cele mai căutate locații de către turiști pentru vacanțe. Satul de reședință al comunei cu același nume din Maramureș este celebru pentru peisaj, dar și pentru tradiții. De asemenea, Biserica de Lemn din Botiza a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.

„Turiștii caută tot mai mult experiențe autentice. Ei doresc să se implice în obiceiurile locale, să participe la slujbele religioase și să guste bucate tradiționale de Paște. Românii apreciază experiențele autentice, tradițiile și obiceiurile locale. În satele rurale, turiștii pot interacționa cu localnicii, gusta mâncăruri tradiționale și descoperi stilul de viață autentic. Observ o înclinație din ce în ce mai mare a românilor către turismul rural, mai ales că ne-am urbanizat din ce în ce mai mult în ultimii 20 de ani iar mulți nu mai avem bunici sau rude la țară. De asemenea, turismul rural oferă o evadare din agitația orașelor. Oamenii caută liniște, aer curat și peisaje naturale”, a declarat consultantul în turism Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, pentru Economedia.

Citește și: Orașul din România care ar putea intra în topul celor mai căutate destinații. „Hai să-l punem pe harta turistică globală”