- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De unde provin, de fapt, roșiile și castraveții de la Lidl. Românii vor rămâne surprinși

22 Mar, 11:35 • Cornel Ghimeșan
La Lidl, românii găsesc de toate, de la carne, lactate și legume, până la articole vestimentare. Tu știi de unde provin roșiile și castraveții de la Lidl? Legumele dispar imediat din rafturi, însă adevărata surpriză este alta! Vezi mai jos toate detaliile.
De unde provin, de fapt, roșiile și castraveții de la Lidl. Românii vor rămâne surprinși

La Lidl, românii găsesc de toate, de la carne, lactate și legume, până la articole vestimentare. Toată lumea consumă legume, ele fiind necesare pentru organismul nostru, iar majoritatea românilor le cumpără chiar din Lidl, pentru că sunt proaspete și gustoase.

Citește și Lidl dă lovitura fără precedent în România și investește aproape 50 de milioane de euro într-un depozit de 8 hectare. Investiția mamut a nemților va fi într-o locație complet neașteptată!

În piața Lidl românii găsesc o varietate de legume, printre care și roșiile și castraveții, dar puțini sunt cei care știu de unde provin acestea, de fapt.

Retailerul german se numără printre supermarketurile cele mai frecventate de români și mulți aleg să cumpere legume și fructe de aici, mai ales că arată apetisant și sunt amplasate chiar la intrare.

Chiar dacă mulți români preferă să achiziționeze din Lidl, în detrimentul piețelor, puțini sunt atenția la țara de proveniență a legumelor.

Lidl a susținut mereu că producătorii sunt locali, astfel că, legumele din magazin sunt românești și provin de la agricultori autohtoni.

Supermarketul alege să prioritizeze produsele locale și a încheiat parteneriate cu 150 de producători locali.

Pentru cei ce nu știu, Lidl se implică activ atât în procesul de supraveghere a producției, cât și în cel de transport și depozitare.

Așa se asigură faptul că pe mesele oamenilor din România ajung legume de calitate.

Roșiile și castraveții provin din Buzău și Hunedoara

În Lidl găsești diverse fructe și legume de la producători locali, în funcție de anotimp, însă cele mai populare legume sunt roșiile și castraveții.

Roșiile de Buzău fac parte din oferta Lidl din anul 2016. Roșiile de la Lidl sunt furnizate de USPEH Fruct care le cultivă pe un câmp deschis în Dâmbovița.

Pe lângă cele 800 de hectare deținute în localitatea Sălcioara, USPEH Fruct mai deține și 50 de hectare de sere în localitatea Băleni-Sârbi.

Castraveții de la Lidl provin de la producătorul Grup Prod Corvina care deține ferme de 15 hectare în Valea Mureșului, Hunedoara.

Citește și Cum a ajuns România să importe legume din Olanda, țara cu cel mai mare consum de pesticide din Uniunea Europeană

Asta nu este tot! Nu doar legumele sunt de la producători locali, ci și fructele.

Prunele sunt aduse din județul Timiș, de la ferma Kronstadt Fructe, iar pepenele este adus de la Cooperativa Agricolă Gh. Doja din județul Ialomița, potrivit Fanatik.ro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult