- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

El este românul care a investit 2 milioane de euro într-un sat ruină și l-a transformat într-un colț de Rai. Ce lovitură a dat bărbatul fără regrete

23 May, 21:59 • Constantin Cristina
Sorin a investit cu mult curaj două milioane de euro fără regrete, într-un sat ajuns ruină, ulterior transformându-l într-un colț de Rai.
El este românul care a investit 2 milioane de euro într-un sat ruină și l-a transformat într-un colț de Rai. Ce lovitură a dat bărbatul fără regrete

Sorin a reușit să transforme un sat ruină într-un colț de Rai cu doar două milioane de euro investiți, a relatat gandul.ro.

Vezi și: „În piciorușele goale”, o afacere inedită la sat. Un cuplu din Sibiu a investit aproximativ 20.000 de euro într-un loc de joacă în aer liber

El este românul care a investit 2 milioane de euro într-un sat ruină și l-a transformat într-un colț de Rai

Afacerea de succes a românului este satul aflat la 25 km distanță de Timișoara a devenit faimoasă pe Google Maps. Satul cu denumirea Murani a fost accesat de utilizatori de aproape un milion de ori și îndrăgit de oricine îl vizează.

Locul era părăsit de aproape trei decenii, nimeni nu se aștepta să răsară după puțină implicare, datorită lui Sorin Prada un om de afaceri și profesor de marketing, este de părere că după investiția de 2 milioane de euro, a dat lovitura.

„Noi am văzut potenţalul locului. Domeniul ce era într-o paragină totală de 25 de ani. Am început de la minus, nu de la zero, în sensul că un an a durat desţelenirea locului, celor 60.000 de mp, pe care am început să construim un parc tematic și centru de agrement”, spune Sorin Prada, antreprenor.

Cireașa de pe tort în acest sat este un conac ridicat în 1871, care a fost transformat într-un proiect de reabilitare de cel puțin 1 milion de euro.

„Suntem în ferma cu poveşti, unde avem peste 150 de animale şi păsări. Tărâmul aventurilor, cel mai lung traseu de drumeţie cu obstacole din ţară”, adaugă Sorin Prada, antreprenor.

sat Murani
sat Murani

„Am auzit că au destul de multe animale şi am venit cu copiii”, spune un părinte.

„Am mai fost. Cum stai la oraş, între betoane, ne lipseşte liniştea de la sat”, crede altcineva.

Murani a devenit foarte popular, încât a ajuns să aibă 500 de locuitori și 750.000 de căutări pe Google Maps.

„Locuiam la bloc, în agitaţia din oraş, aglomeraţie, vecini, maşini. Anul trecut în toamnă am descoperit Muraniul, fiind în căutarea unui loc de linişte, relaxare”, povesteşte Ciprian Pașca, localnic.

Alte articole: Incredibil! El este românul care a ieșit de pe băncile facultății direct ca șef de companie în IT. Cum a reușit acesta o afacere de succes