- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

În ce oraș se construiește primul parc atletic din România și cât costă. Proiectul e inspirat de la Danemarca

11 Feb, 21:27 • Cornel Ghimeșan
Un oraș din România va avea primul parc atletic din țară. E un proiect unic în România, inspirat de la Danemarca.
În ce oraș se construiește primul parc atletic din România și cât costă. Proiectul e inspirat de la Danemarca

Un parc atletic va fi construit în orașul Bacău, pe strada General Ștefan Gușe, nr 2. E dedicat celor care iubesc sportul, mai ales alergatul. Parcul va fi întins pe un teren de patru hectare și se vrea a fi asemănător cu cel din Odense, Danemarca.

Unde se construiește primul parc atletic din România. Cu câteva luni în urmă, Consiliul Județean local din Bacău a scos la licitație execuția proiectului. Licitația a fost câștigată de grupul Conextrust-Routte Construct-Evalcons Tech, iar pentru realizarea acestui proiect vor fi investite zeci de milioane de euro. Valoarea totală e estimată la 14,5 milioane de euro. Numele parcului e momentan în dezbateri, inițiatorii se gândesc să poarte numele marii atlete Doina Melinte.

Citește și Tânărul care a reinventat piața tradițională din România! Andrei Severin încurajează mersul fizic în magazine, în locul cumpărăturilor online

La ce valoare e estimat primul parc atletic din România

În acest parc ateltic se vor putea desfășura activități precum alergatul, sărituri sau tot felul de tipuri de aruncări. Va fi și o pistă de atletism în deal, de 309 metri. De asemenea, va există și pista de pumptrak, o zonă de aruncat cu ciocanul și un mic lac de agrement.

Apoi, în câteva luni se va face și o pistă de alergare circulară care se va întinde pe 400 de metri. Nu vor lipsi nici pistele pentru ciclism și spații pentru jocuri în echipă. Parcul va avea inclusiv vestiar, grup sanitar, spațiu de depozitare, spațiu multifuncțional, spațiu administrativ.

”Proiectul include amenajarea infrastructurii pentru o multitudine de activități sportive (diferite tipuri de instalații și echipamente de atletism: sărituri, diferite tipuri de aruncări, diferite tipuri de alergare și zonă amenajată pentru ciclism, terenuri pentru jocurile de echipă).

Tot în acest complex parc vor fi realizate și construcții destinate activităților complementare sportului (vestiare, grupuri sanitare, spatii administrative, spații de depozitare, spații multifuncționale”, scrie în descrierea proiectului.

Citește și Cele mai bune destinații de vacanță în februarie. Unde te poți relaxa la plajă, în Europa

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult