- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Klaus Iohannis a semnat legea electrocasnicelor! Cum poți obține bani din telefoanele vechi

22 Jan, 20:03 • Polojan Tudor
Aparatura veche sau stricată poate să fie, acum, reparată și repusă la vânzare. Legea a fost promulgată de către Președintele României, Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis a semnat legea electrocasnicelor! Cum poți obține bani din telefoanele vechi

Noua lege care se referă la electronice, electrocasnice și aparatură, oferă posibilitatea deținătorilor să le repare și să le poată vinde ulterior.

Actul normativ a intrat deja în vigoare, dat fiind faptul că a fost deja semnată de către președinte, și are ca scop reducerea numărului de deșeuri care ajung zilnic la gropile de gunoi, poluând masiv. Scopul proiectului de lege este, de asemenea, transpunerea unei directive europene, scrie kanald.ro.

România nu are, în momentul actual, o piață reglementată a deșeurilor electrice și electronice care să repună în folosință dispozitivele și aparatele degradate, o spun chiar inițiatorii proiectului de lege. Conform directivei 2008/98/CE, un aparat sau dispozitiv care trece prin procesul de recondiționare încetează a mai fi denumit deșeu și o lege care asigură reglementarea cerințelor tehnice și a procedurii efective de pregătire pentru reutilizare lipsește în momentul actual.

Mai citește și: România va avea o nouă pârtie de schi. Iată unde va fi aceasta și lista completă a pârtiilor din țara noastră

Legea electronicelor/ foto: playtech.ro
Legea electronicelor/ foto: playtech.ro

Ce prevede legea electrocasnicelor?

Viitoarea lege nu trebuie să vă inducă în eroare de a condunda activitatea de pregătire pentru reutilizare cu reutilizarea generală a echipamentelor. Cea dintâi are loc înainte ca produsul să ajungă în timp ce, cea din urmă, are loc după ce aparatul devine deșeu.

Cumpărătorii vor trebui să fie informați de către vânzător cu privire la faptul că obiectul a trecut prin faza de reabilitare. Odată trecute de această fază, ele pot fi refolosite și, după cum spune actul normativ, vândute sau donate. Acestea vor veni cu garanție și condițiile de acordare a acesteia, service-ul post vânzare dar și modul în care noul cumpărător poate soluționa viitoarele reclamații survenite după procesul de cumpărare a bunului.

Te-ar mai putea interesa și: Unde merg românii în minivacanţa din ianuarie. Cât costă un sejur la munte sau la mare

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult