- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Metodele prin care poți să-ți scazi colesterolul și ce efecte au asupra sănătății. Medic: „Scad energia, afectează creierul și energia mitocondrială”

25 Feb, 22:23 • Cornel Ghimeșan
Când ai probleme cu colesterolul care e prea mare, scăderea lui trebuie să facă parte dintr-un proces controlat, având la bază un stil de viață sănătos. În niciun caz nu ar trebui să mergem pe varianta consumului de suplimente fiindcă pot să ne facă mai mult rău.
Metodele prin care poți să-ți scazi colesterolul și ce efecte au asupra sănătății. Medic: „Scad energia, afectează creierul și energia mitocondrială”

Medicamentele care scad colesterolul, cărora li se mai spune și „statine”, pot să aibă efecte secundare.

Citește și Alertă alimentară la un celebru magazin din România. Dulciurile pentru copii pot conține așchii de metal

Cum să-ți scazi colesterolul

„Aceste medicamente scad energia, afectează creierul, afectează energia mitocondrială, afectează nivelul de coenzima Q10 care stă la baza producției de energie în interiorul fiecărei celule. Am mai aflat și despre alte medicamente care scad nivelul de energie, cum ar fi betablocantele și de acolo, de la acel nivel de energie care este afectat grav este afectat tot organismul. Atunci când luăm un medicament se ducă în tot organismul”, a precizat dr. Cezar Amititeloaie.

Stresul e cel mai mare inamic și cel care duce la cel mai mare consum de energie. „Recent am citit niște studii despre mitocondrii și am aflat că energia este produsă la nivelul mitocondriilor, care se găsesc în număr de câteva mici celule în tot organismul. Ele produc energie iar pentru producția de energie este nevoie de magneziu, de coenzima Q10. Atunci când suntem foarte stresați apare un consum exagerat de mare al bazelor de ATP, care este un fel de baterie care se încarcă, care trebuie reîncărcate”, a mai spus dr. Cezar.

În același timp, statinele au capacitatea de a duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Citește și Cea mai eficientă metodă de a elimina pesticidele din fructe și legume. Soluția pe care o poți prepara cu ingredientele din bucătărie

Desigur, există și alte metode care pot ajuta la scăderea colesterolului și contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii.

  • reducerea grăsimilor saturate
  • creșterea fibrelor solubile
  • consumul de alimente bogate în acizi grași omega-3
  • adăugarea proteinelor din zer
  • cât mai mult sport
  • renunțarea la fumat
Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult