- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Orașele din România cu cea mai ieftină bere la draft. De unde poți cumpăra o halbă cu doar 1,51 euro

04 Jan, 22:28 • Bocioacă Bianca
Treo orașe din România se află în topul destinaților europene cu cele mai mici prețuri la bere draft. În unele țări din Europa, o bere ajunge și la prețul de 9,40 euro.
Orașele din România cu cea mai ieftină bere la draft. De unde poți cumpăra o halbă cu doar 1,51 euro

Au fost analizate prețurile pentru o bere la draft de 0,5 litri în restaurantele din peste 250 de orașe din toată Europa. Orașe Târgu Mureș, Sibiu și Iași sunt în topul destinațiilor europene cu cele mai mici prețuri la bere la draft.

Țările cu cele mai mici prețuri la bere

Prețul mediu pentru o bere draft în Londra a ajuns în 2023 la aproximativ 7 euro. În 2022, prețul mediu era de 6 euro. Cea mai ieftină bere la draft din Europa este în restaurantele din orașul maghiar Szeged, prețul mediu fiind de 1,31 euro. Pe următoarele locuri se aflp orașele Szczecin-Polonia (1,37 euro), Presov-Slovacia (1,40 euro) și Burgas – Bulgaria (1,48 euro), potrivit evz.ro.

Citește și: O româncă din Slănic l-a impresionat pe primarul din nordul Londrei cu prăjiturile sale: „Mi-a mărturisit că suntem ingenioși și producem lucruri de calitate”

Pe al cincilea loc s-a clasat orașul Târgu-Mureș, cu un preț mediu de 1,51 euro, urmat de două orașe din Bosnia și Herțegovina, Mostar (1,53 euro) și Banja Luka (1,53 euro) și orașul Vladivostok, din Rusia (1,55 euro). În topul celor mai mici prețuri sunt și orașele Sibiu (1,61 euro) și Iași (1,61 euro).

Cele mai mari prețuri au fost înregistrate în țările nordice și Elveția. Berea cea mai scumpă este în Tromso (Norvegia), prețul fiind de 9,40 euro. Orașul norvegian aflat la 350 de jilometri de Cercul Arctic este urmat în clasament de Bergen-Norvegia (9,27 euro), Reykjavik – Islanda (9,16 euro), Stavanger-Norvegia (8,97 euro), Espoo-Finlanda (8,75 euro), Oslo-Norvegia (8,54 euro), Trondheim – Norvegia (8,52 euro), Zurich-Elveția (8,31 euro), Lausanne-Elveția (8,30 euro) și Basel-Elveția (8,29 euro), se arată în analiza Numbeo.

Citește și: Trucul inedit care îți va ușura viața. Cum să deblochezi cărucioarele din supermarket fără moneda de 50 de bani

România se află, alături de Marea Britanie, în topul țărilor europene unde se consumă cel mai mult alcool, potrivit unui raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Studiul a comparat consumul din 33 de țări membre ale organizației. 40% dintre bărbații români recunosc că beau mai mult decât este normal.

19% dintre femeile din România consumă alcool în exces, iar asta le plasează pe locul cinci după femeile din Marea Britanie, Luxemburg, Danemarca, Germania sau SUA.