- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Orient Express-ul va fi și pe apă! Primele imagini cu iahtul de lux au fost făcute publice

22 Jan, 16:06 • Cornel Ghimeșan
După o lungă istorie în ceea ce privește luxul pe șinele de tren, Orient Express face un pas spre o cu totul ală etapă a companiei. Brandul urmează să intre și piața crozierelor, iar primele imagini cu super-iahtul de lux au fost făcute publice.
Orient Express-ul va fi și pe apă! Primele imagini cu iahtul de lux au fost făcute publice

După aproape 150 de ani de la prima cursă a celui mai luxos tren de pasageri din lume, brandul Orient Express a anunțat că plănuiește să pătrundă și pe piața croazierelor. Compania pregătește un super-iaht care se ridică la nivelul așteptărilor. Acesta va măsura 220 de metri și va putea să găzduiască 120 de oaspeți. Rafinamentul și luxul care a popularizat celebrul tren se ridică la același nivel și în cazul vasului de croazieră pe care compania îl pregăteșe.

Alte articole: Cât o să faci cu trenul între București și Brașov? După modernizarea segmentului Predeal-Brașov cursa ar putea dura mai puțin de 2 ore!

Cu toate că, în prezent, o croazieră pe ocean cu emisii zero nu este posibilă. Orient Express a anunțat că vor apela la toate tipurile de tehnologie existente, astfel încât propulsia să fie mai sustenabilă. Aceștia au luat în calcul energia eoliană și cea pe bază de gaz natural lichefiat, în loc de clasica motorină.

De ce dispune iahtul Orient Express

Super-iahtul va dispune de 54 de apartamente, dintre care și o suită prezidențială care va avea o suprafață de 1.415 metri pătrați, două piscine, două restaurante, un bar și o sală de spectacole. Arhitectul francez Maxime d’Angeac este responsabilul pentru design-ul interior, în timp ce firma de design din Nantes Stirling Design International se va ocupa de designul exterior al iahtului.

De ce dispune iahtul Orient Express
De ce dispune iahtul Orient Express

„Cu Orient Express Silenseas, începe un nou capitol în istoria noastră, luând experiența și excelența călătoriilor de lux și transpunând-o pe cele mai frumoase mări ale lumii. Acest iaht cu vele excepțional, cu rădăcini în istoria Orient Express-ului, va oferi servicii inegalabile și spații cu design rafinat, care amintesc de epoca de aur a croazierelor”, a declarat Sébastien Bazin, președinte și CEO al Accor.

Momentan, cei interesați nu pot face rezervări pentru croazierele viitoare, însă au fost dezvăluite informații conform cărora  iahtul va oferi călătorii în Marea Mediterana în timpul verii și în Marea Caraibelor în timpul iernii. Bineînțeles, ambele tipuri de croazieră vor oferi și escale pentru a descoperi comori culturale. Dezvăluirea privind Orient Express Silenseas vine după ce în octombrie super-iahtul Ritz-Carlton a plecat în prima sa croazieră.

Citește și: Peste 87 de milioane de euro blocați pe plaja din Eforie. Lucrările de extindere a plajei au fost sistate din cauza unei epave din mare

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult